Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul „Capacitate pentru Dezvoltare Urbană Integrată - INTEGR-ABLE"

ro

14 May, 2012 18:14 650 Marime text

Municipiul Medgidia a fost selectat ca oraş-resursă în Proiectul „Capacitate pentru Dezvoltare Urbană Integrată: INTEGR-ABLE" implementat de Urban Foundation for Sustainable Development din Armenia, Kutaisi Information Center din Georgia, Asociaţia Primarilor şi Colectivităţilor Locale din Republica Moldova şi Grupul pentru Dezvoltare Locală din România, finanţat prin PROGRAMUL OPERAŢIONAL COMUN BAZINUL MĂRII NEGRE 2007 - 2013. Obiectivul principal al proiectului este îmbunătăţirea capacităţii de planificare a dezvoltării urbane integrate şi promovarea acesteia în ţările din bazinul Mării Negre.

Selecţia oraşelor participante din cadrul proiectului sus-menţionat a fost efectuată pe baza experienţei şi capacităţii privind dezvoltarea urbană integrată. În vizitele de studiu din România au participat cîte trei oraşe din Armenia, Georgia şi Republica Moldova care au dorit să aplice conceptele planificării urbane integrate pe baza experienţelor a trei oraşe-resursă din România, Regiunea SE. Prin prisma experienţelor sale recente şi interesului arătat domeniului şi colaborării internaţionale, municipiul Medgidia a fost selectat pentru a servi ca un astfel de exemplu.

Participanţii la vizita de studiu, reprezentanţi ai administraţiilor publice locale din Aparan, Dilijan, Yeghegnadzor (Armenia), Tskaltubo, Tkibuli, Samtredia (Georgia), Bălţi, Orhei, Vadul lui Vodă (Republica Moldova) au vizitat exemple de bune practici de planificare urbană ce au integrat aspecte sociale, de mediu şi de performanţă a serviciilor publice din municipiul Medgidia. În municipiul Medgidia participanţii din cele trei ţări au vizitat obiective ale investiţiilor derulate prin fonduri nerbambursabile de pre şi post-aderare.

Aceste vizite de studiu au fost precedate de o analiză comparativă a situaţiei curente privind planificarea urbană în cele patru ţări implicate şi un Seminar Internaţional . Ele au fost urmate de activităţi de diseminare a experienţelor acumulate în România către alte 10 oraşe din fiecare ţară, asistenţă tehnică pentru ca oraşele participante să iniţieze proiecte de planificare urbană integrată, precum şi activităţi de încurajare a parteneriatelor internaţionale în bazinul Mării Negre în acest domeniu.

14 mai 2012

Compartiment Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii