Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectele şedinţei ordinare din luna iulie - admise în totalitate

ro

27 Jul, 2012 19:20 903 Marime text

Nr.14008/27.07.2012 


Proiectele şedinţei ordinare din luna iulie - admise în totalitate

Joi, 26 iulie, în sala de şedinţe a Primăriei Medgidia s-a desfăşurat şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal, pe luna iulie. Pe ordinea de zi au fost înscrise 17 proiecte, care au întrunit, în totalitate, numărul de voturi necesar pentru a fi admise.
La primele două puncte s-a votat încetarea mandatului de consilier local al domnului Ivanof Vasile ca urmare a demisiei şi declararea ca vacant a locului de consilier local al PP-DD, şi respectiv, validarea mandatului de consilier al primului supleant înscris pe lista partidului, în persoana domnului Arsene Aurelian.
La următoarele puncte s-a aprobat numirea reprezentanţilor Consiliului Local în Consiliul de Administraţie al Spitalului Municipal Medgidia şi  reconstituirea Comisiei de Ordine Publică a municipiului Medgidia.
Consilierii locali au aprobat rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Medgidia, pe anul 2012, rectificare ce a avut în vedere necesitatea cofinanţării proiectelor europene, susţinerea programelor sociale, precum şi a programului de investiţii pentru anul 2012. La lista de investiţii se adaugă lucrări noi, cum ar fi reabilitarea aleilor din zona nord, consolidarea blocurilor P şi M. La punctul următor s-a votat aprobarea tarifului maximal de distanţă pentru serviciul public de transport persoane în regim taxi, în valoare de 3,58 lei cu TVA. Tariful pe timp de noapte nu poate fi mai mic decât tariful de distanţă pe timp de zi şi nici nu poate fi mai mare, decât cu până la 50% din tariful de distanţă maximal pe timp de zi.
În şedinţa lunii iulie a fost aprobată şi reglementarea desfăşurării activităţii de închiriere autovehicule cu/fără conducător auto pe raza municipiului Medgidia. Transportul în regim de închiriere este serviciul de transport public de persoane executat cu un autoturism cu sau fără conducător auto, pus la dispoziţia clientului pe bază de contract pentru efectuarea serviciului, tarifat pe oră sau pe zi, cu plata anticipată a prestaţiei contractate, pe bază de documente fiscale.
Transportul se realizează pe orice traseu, la cererea expresă a clientului, cu obligaţia revenirii autovehiculului în localitatea de autorizare, după efectuarea transportului, conform contractului. A întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi admis şi proiectul de hotărâre de aprobare a documentaţiei PUZ „Introducere în intravilan a parcelei A43/5 şi lotizarea ei pentru locuinţe”. Terenul studiat face parte din parcela A43, ce a devenit atractivă din punct de vedere imobiliar, prin poziţia pe care o are în planul localităţii, în prelungirea intravilanului Municipiului Medgidia, între DN22C şi DJ224, brăzdată de drumuri de exploatare interioare şi de contur. Terenul a fost dezmembrat în 59 loturi pentru locuinţe individuale cu suprafaţa de cca 400 mp fiecare şi 3 loturi pentru crearea drumului interior.
 Consilierii locali au mai votat: „aprobarea dezmembrării imobilului teren în suprafaţă de 825 mp, situat în str. Bucovinei în două loturi, în vederea efectuării documentaţiei cadastrale şi înscrierea acestora în cartea funciară, şi a posibilităţii valorificării terenului prin vânzare”, precum şi „trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului a imobilului teren situat în strada Română, nr. 54 B, în suprafaţă de 169 mp”. Terenul este utilizat în prezent de către cetăţenii din zonă ca şi platformă de deşeuri neamenajată, şi pe viitor se doreşte valorificarea acestuia prin vânzare/concesionare.
  La punctul 13, consilierii au aprobat proiectul constând în exprimarea acordului Consiliului Local Medgidia pentru alocarea unui teren în suprafaţă de 13.774 mp pentru realizarea centrului de cercetare Medgreen. Este necesară constituirea clusterului asociat Polului de competitivitate în promovarea afacerilor specializate în eco-tehnologii şi surse alternative de energie – Medgreen- având ca scop dezvoltarea unei structuri de afaceri în jurul activităţilor de producere de echipamente pentru depoluarea mediului înconjurător şi valorificarea surselor energetice secundare şi regenerabile, în vederea producerii de echipamente şi prestări servicii cu valoare adăugată mare, competitive pe piaţa naţională şi internaţională, în consecinţă fiind necesară alocarea unui teren pentru realizarea centrului de cercetare.
În şedinţa de joi, consilierii au votat şi repartizarea a patru unităţi locative situate în blocuri construite din fonduri ANL, solicitanţilor din lista de priorităţi, precum şi repartizarea unei locuinţe sociale.


27 iulie 2012
Compartimentul Relaţii Publice şi Presă
Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii