Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbatere publică la Medgidia, trei teme de interes local

ro

15 Jan, 2016 15:30 2229 Marime text
Joi, 14 ianuarie, la Medgidia a avut loc o dezbatere publică cu trei teme:
1. Regulament de organizare și funcționare a Serviciului de îngrijire persoane vârstnice la domiciliu;
2. Procedura de acordare a facilităților fiscale conform O.U.G. nr.44/2015;
3. Plan Urbanistic Zonal - Extindere imobile existente, construire platforme betoane, schimbare destinație imobil, construire hală depozitare, silozuri și construcții complementare și împrejmuire;
                       Prima temă a avut în vedere prezentarea regulamentului de organizare și funcționare a serviciului de îngrijire a persoanelor vârstnice, serviciu înființat în anul 2007, dedicat vârstnicilor care nu se pot îngriji singuri la domiciliu. În prezent există 80 de îngrijitori care asigură îngrijirea persoanelor, a locuinței, oferă ajutor pentru menaj și prepararea hranei, precum și alte servicii și consiliere pentru reintegrarea socială.
            A doua temă pusă în dezbatere are ca scop aplicarea noului Cod Fiscal, prin care autoritățile pot acorda facilități fiscale cetățenilor care au restanțe la plata impozitelor și taxelor locale și întâmpină dificultăți în plata acestora. Potrivit legii, contribuabilii pot fi scutiți de 73,76% din totalul penalităților aplicate în urma întârzierii plății. Pentru a beneficia de această scutire fiscală, contribuabilii trebuie să achite datoria principală și apoi să depună o cerere pentru anularea cotei de 73,3% din majorările de întârziere, până la data de 30 iunie 2016. 
            Ultimul subiect pus în dezbatere vizează extinderea clădirii fabricii de ulei cu o suprafață de 229,40 mp, extinderea imobilului compus din magazie și birouri cu 117,50 mp și construirea unei hale de depozitare în suprafață de 750 mp.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii