Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:53 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

16 proiecte de hotărâre - admise în şedinţa lunii aprilie

ro

26 Apr, 2012 20:49 919 Marime text

Miercuri, 25 aprilie 2012, la Primăria Medgidia a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal pe luna în curs. Pe ordinea de zi au fost înscrise spre aprobare 16 proiecte de hotărâre, iniţiate de domnul primar Marian Iordache. Toate proiectele au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi admise. La primul punct s-a aprobat „Rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Spitalului Municipal Medgidia, pe anul 2012", ca urmare a semnării contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate. Totodată, se are în vedere şi subprogramul de supraveghere şi control al tuberculozei, drepturi salariale pentru medici rezidenţi anii I-IV, bunuri şi servicii cabinete TBC, drepturi salariale cabinete planing familial.

Consilierii locali au votat şi „rectificarea bugetului local de venituri şi cheltuieli al Municipiului, pe anul 2012", ce se suplimentează cu 1.400.351 lei, reprezentând contravaloarea lucrării construcţie Campus Şcolar şi cheltuieli de judecată, proveniţi din câştigarea procesului cu Ministerul Educaţiei. Totodată, se alocă şi suma de aproximativ 1.100.000 lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2012, pentru unele unităţi administrative teritoriale, pentru plata unor arierate aferente unor cheltuieli curente şi de capital. Următorul punct pe ordinea de zi a fost „proiectul de hotărâre de completare a domeniului privat al municipiului, cu imobilul teren în suprafaţă de 1058 mp, situat în Medgidia, str. Podgoriilor, nr. 10 A". O parcelă din această suprafaţă se va inventaria şi se va aloca pentru construcţia unei Biserici în zona Oraşul Nou. La punctul 4 s-a aprobat vânzarea prin licitaţie publică a unor imobile terenuri intravilane, domeniu privat al municipiului Medgidia, în vederea înfiinţării Parcului Industrial, conform documentaţiei P.U.Z. aprobată de Consiliul Local. Resursele financiare limitate impun valorificarea terenurilor pentru realizarea Parcului Industrial, în conformitate cu documentaţiile de urbanism aprobate de către Consiliul Local, de către un investitor privat. Prin vânzare se vor crea o serie de avantaje pentru comunitatea locală cum ar fi: realizarea într-un timp mult mai scurt a Parcului, crearea de locuri de muncă, încasarea de taxe şi impozite la bugetul local, precum şi îmbunătăţirea aspectului edilitar în zonă.

Proiectul de aprobare a „susţinerii financiare a proiectului P.O.S.D.R.U. - Valorizarea Inovaţiei în Suportul Educaţional-Centre de Educaţie şi Producţie Media pentru prevenirea Abandonului Şcolar" are în vedere necesitatea promovării şi înfiinţarea de programe educaţionale inovative pentru a creşte interesul pentru educaţie şi pentru a menţine în sistemul educaţiei tinerii vulnerabili la abandonul şcolar. Pe ordinea de zi a fost reînscris proiectul „Aprobarea delegării prin licitaţie publică prin concesiune a gestiunii serviciului de iluminat public în municipiul Medgidia", care de data aceasta a întrunit un număr de voturi suficient pentru a fi admis. Prin contract de concesiune se realizează reabilitarea integrală a sistemului de iluminat public stradal prin înlocuirea aparatelor de iluminat existente cu unele performante, atât din punct de vedere optic cât şi constructiv, precum şi întreţinerea permanentă a sistemului şi menţinerea acestuia la parametrii şi indicatorii de calitate iniţiali, fără intervenţia autorităţii publice locale, pe toată durata contractului.

În şedinţa lunii aprilie, la următoarele puncte s-au mai votat şi proiectele: „Aprobarea închirierii prin licitaţie publică a unui imobil teren şi construcţie în suprafaţă utilă de 12,39 mp situat în Medgidia, str. Dezrobirii cu destinaţia spaţiu de depozitare", „Aprobarea dezmembrării/apartamentării în unităţi individuale a imobilului proprietate privată Dipensar medical nr.4, situat în Medgidia, str. Română, nr.3" „Aprobarea punerii la dispoziţia comisiei locale de fond funciar a unor imobile teren situate în extravilanul municipiului Medgidia" .

Deorece o parte din tinerii care au primit teren în baza Legii 15/2003 nu au obţinut autorizaţiile necesare, nu şi-au ridicat actele sau nu au demarat lucrările, nerespectând prevederile art. 6 din Legea 15/2003, s-a aprobat proiectul de „retragere a dreptului de folosinţă gratuită asupra unor loturi de teren atribuite în condiţiile Legii 15/2003, persoanelor care nu au respectat obligaţia de a începe construcţia locuinţei în termen de un an de la data atribuirii terenului". Loturile retrase urmează a fi acordate următorilor tineri aflaţi în clasament.

În şedinţa de miercuri a fost admis şi un proiect social ce are în vedere sprijinirea categoriilor defavorizate - pensionari cu pensii mai mici de 400 lei/lună, titularii ajutorului social şi persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate - prin „acordarea unui sprijin material constând în tichete sociale în valoare de 50 lei/beneficiar/semestru persoanelor aflate în situaţie de risc social cu domiciliul stabil în municipiul Medgidia". Consilierii locali au mai aprobat şi „modificarea contractului de delegare a serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate în municipiul Medgidia" „repartizarea unor unităţi locative aflate în bloc tip ANL" „documentaţia PUD Hală metalică parter cu destinaţia de spaţiu depozitare, beneficiar S.C. Sultan Prodexim S.R.L Medgidia, str. Împăratul Traian, nr. 10B", „însuşirea şi completarea inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniului public al municipiului Medgidia" şi „repartizarea unor unităţi locative aflate în administrarea DGDPP Medgidia".

26 aprilie 2012

Comp. Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii