Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viitorul energetic al Europei, dezbătut la Bruxelles

ro

16 Dec, 2013 14:15 900 Marime text
Senatorul Christian Gigi Chiru va participa marţi, 17 decembrie, la Bruxelles, la întâlnirea interparlamentară cu tema Piața internă de energie a Uniunii Europene pentru secolul 21 (The EU Internal Energy Market for the 21st Century), care va avea loc la Parlamentul European.
Întâlnirea este organizată de  Comisia pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) din Parlamentul European, în colaborare cu Comisia pentru Economie din Seimul Republicii Lituania, ţara care deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

La întâlnirea interparlamentară pe tema energiei, reprezentanţii parlamentelor ţărilor europene vor încerca să răspundă la următoarele întrebări: Care sunt realizările și perspectivele politicii energetice europene? Care sunt cele mai bune mijloace de adaptare a pieței de energie interne a UE la actualele și viitoarele provocări? Care sunt pașii importanți de urmat, pentru a se da asigurarea că politica energetică europeană va stimula o creștere economică durabilă și competitivă?

Senatorul Christian Gigi Chiru este de părere că: „Astăzi, energia în evoluţia omenirii înseamnă, mai mult ca oricând, mişcare. România şi țările din Uniunea Europeană se confruntă cu provocări majore în ceea ce priveşte politica energetică comună.  Preţul energiei relativ ridicat se reflectă în viaţa cetăţenilor, iar un cost ridicat la energie înseamnă preţuri mai mari la alimente şi un trai mai scump. O colaborare la nivel european poate fi o soluţie pentru aprovizionarea cu energie la un preţ accesibil pentru populaţie şi pentru industrie. Mai mult, eu văd această întâlnire şi cele ce vor urma, ca având un rol de tatonare pentru dezvoltarea unei pieţe energetice europene”.

Ca reprezentant al Comisiei economice, de industrii şi servicii, din cadrul Senatului Românei, senatorul Christian Gigi Chiru va avea ocazia să adreseze întrebări atât reprezentanţilor celorlalte state europene, cât şi comisarului european pentru energie, domnul Günther Oettinger, în ceea ce priveşte rolul energiei renegerabile, al energiei nucleare şi al gazelor de şist pentru Europa din secolului 21.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii