Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

TSD Constanța trimite tinerii preocupați de politică la Bruxelles

ro

10 Apr, 2016 10:21 1884 Marime text
Sâmbătă, 9 aprilie a.c., la orele 12, în Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța a avut loc evenimentul de lansare a celei de a doua ediții a Programului ”10 pentru Bruxelles”, organizat de TSD Constanța. 

Concursul de cultură politică și responsabilitate civică ”10 pentru Bruxelles” face parte din programul “TSD pentru responsabilitate socială” și are ca obiectiv general îmbunătățirea condiției umane a viitorilor oameni politici prin crearea unui incubator educațional, o școală internă unde este valorificată pregătirea profesională, verticalitatea și perceperea corectă a rolului de om politic, acela de a fi în slujba cetățenilor. 
Este inițiată o platformă prin care se promovează valorile cunoașterii și democrației la care tinerii sunt invitați să adere. După finalizarea primei ediții și vizita câștigătorilor la Parlamentul European, tinerii sunt invitați să participe în ediția a doua.
”Astăzi lansăm cea de-a doua ediție a unui Program prin care cultivăm o clasă politică tânără, informată și responsabilă de reprezentarea corectă a cetățenilor. Ține de datoria noastră să contribuim la îmbunătățirea calității viitorilor oameni politici, să îi educăm și să le insuflăm valori nobile, simțul datoriei față de ceilați și putere de muncă.” a declarat Costin Răsăuțeanu, președintele TSD Constanța.
Prin intermediul participării la concurs, tinerii au oportunitatea de a se pregăti gratuit în cadrul a 15 seminarii desfășurate pe parcursul a 9 luni, susținute de profesori-conferențiari în domenii precum filosofie politică, geopolitică, drept, economie politică, instituții europene, legislație europeană, istorie politică și istoria orașului Constanța. 
Finalitatea seminariilor constă într-un concurs-dezbatere, cu teme din domeniile studiate, ce va insufla spirit de echipă și competiție pentru participanți. Premiul pentru echipa câștigătoare va consta într-o vizită de studiu oficială a tinerilor la Parlamentul European de la Bruxelles.

Programul 10 pentru Bruxelles este o oportunitate inedită prin care tinerii îți pot însuși informații relevante vieții de cetățean sau de om politic. În această inițiativă vorbim de cunoaștere, echipă, competiție și de o vizită de studiu la Parlamentul European, ceea ce reprezintă o dinamică atractivă pentru tineri” a declarat Izel Selim, președintele LSSD Constanța.
Înscrierea în Program s-a realizat prin intermediul unui formular disponibil pe platforma online, www.10pentrubruxelles.ro, în perioada 26 februarie-8 aprilie. Cei 100 de participanți înscriși în Program, tineri între 18 și 35 de ani, și-au exprimat dorința de participare prin motivații personale precum ”Aș dori să ajung la Parlamentul European de la Bruxelles pentru a înțelege mai bine sistemul politic european lucru care mă poate ajută în viitoarea mea specializare” scrie Denisa, ”Sunt fascinat de tot ceea ce înseamnă Uniunea Europeană și mi-ar plăcea foarte mult să vad cum se desfășoară procesul decizional european” a motivat Dorin.

Prin astfel de inițiative, TSD Constanța pune bazele următoare generații de oameni politici. Pregătiți. Responsabili. Profesioniști.
  
Biroul de Presă TSD Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii