Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoare deschisă Eugen Tomac, Partidul Mișcarea Populară - 9.09.2014

ro

09 Sep, 2014 12:57 1395 Marime text
Domnule prim-ministru,

Am aflat cu stupoare de atitudinea batjocoritoare a Guvernului pe care cu necinste îl conduceți, în raport cu românii din Ucraina, țară care traversează una dintre cele mai dificile perioade din istoria sa. Darnic, așa cum ne-ați obișnuit, acordați un număr halucinant de burse, 17 la număr, tinerilor din Ucraina, care vor să-și continue studiile în România. De unde atâta generozitate, domnule Victor Viorel Ponta?

Într-un moment în care Ucraina are nevoie de sprijinul nostru, sprijin pe care îl acordați cu vârf și îndesat la televizor, demonstrați, în cel mai josnic mod, disprețul față de românii de lângă noi. Poate n-ați aflat, dar și ei sunt români. Și sunt mulți, peste 410 000, conform recensământului din 2011.

De ce vă urâți cu atâta putere propriul popor, domnule prim-ministru? Am înțeles că nu faceți diferența dintre Republica Moldova și Africa și, avid după cele 6 milioane de euro încasate din taxele consulare uriașe impuse în procesul de redobândire a cetățeniei române, împovărați niște oameni care au suferit și așa nedrept de mult de-a lungul istoriei. Dar până unde? Cât de jos puteți aluneca pe scara josniciei morale, a ipocriziei și a minciunii?

A acorda 17 burse tinerilor care, din cele mai sincere simțiri românești își doresc să-și facă studiile în România, să vorbească limba română, să perpetueze valorile și tradițiile românești de veacuri, e totuna cu trădarea de țară!

Dacă ați putea vedea dincolo de putere și bani, acești tineri v-ar putea învăța ce este patriotismul, ce înseamnă demnitatea națională și respectul pentru istorie și propriul popor.

Ați putea, dar mi-e greu să cred că veți înțelege!

Măcar în ultimul ceas, ar trebui sa corectați imediat această nedreptate și să oferiți cel puțin 500 de burse pentru cei aproape jumătate de milion de români din Ucraina! Măcar acum ar trebui să dați dovadă de înțelegere a românilor de peste granițe, pe care nu i-ați cunoscut niciodată!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii