Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remus Cernea „Este de datoria României să se implice activ în privinţa Siriei”

ro

27 Aug, 2013 11:28 987 Marime text
Este de datoria României să se implice activ în privinţa Siriei
 
Situaţia dramatică din ultimii peste doi ani din Siria ar trebui să găsească România alături de valorile democratice şi de civilii nevinovaţi care au de îndurat grave suferinţe în această ţară.

De asemenea, după peste doi ani şi jumătate de conflict sângeros în Siria, cu peste 100.000 de victime şi cu peste 1,5 milioane de refugiaţi, ar trebui să determine România să participe, dintr-o poziţie activă, alături de partenerii din Uniunea Europeană şi NATO, la ajutorarea civililor, la condamnarea fermă a regimului criminal al lui Bashar al-Assad, dar şi la dialogul cu opoziţia democratică din Siria, inclusiv a celei reprezentate de minoritatea kurdă, şi susţinerea acesteia.

Situaţia din Siria este complexă şi a devenit extrem de complicată, dar tocmai printr-o acţiune hotărâtă, în astfel de condiţii grele, dă măsura ataşamentului ţării noastre la valorile democratice pe care, declarativ, şi le asumă.      
 
Adresez Preşedintelui României rugămintea de a condamna în termenii cei mai categorici regimul criminal al lui Bashar al-Assad, pentru crimele împotriva umanităţii comise de către acesta. De asemenea, de a-l expulza pe ambasadorul sirian la Bucureşti şi a-l retrage, totodată, pe ambasadorul României la Damasc. Ambasada României va putea funcţiona ulterior fără a fi reprezentată la nivel de ambasador.
 
Adresez Guvernului României rugămintea de a trimite ajutoare umanitare pentru taberele de refugiaţi sirieni din ţările limitrofe Siriei. Au fost formulate până acum promisiuni în acest sens de către autorităţile române. Este momentul ca ele să şi fie onorate. De asemenea, spitalele din România ar putea trata un anumit număr de copii răniţi în Siria.
 
Adresez Ministerului de Externe român rugămintea de a angaja un dialog extins cu reprezentanţii opoziţiei democratice din Siria, incluzând aici şi minoritatea kurdă din Siria întrucât aceasta este, numeric, importantă, şi controlează, deja, zone întinse din ţară.
 
Remus Cernea
Deputat - Partidul Verde
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii