Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răzgândacul Ponta nu mai vrea să introducă mufa STS în priza PNL

ro

18 Feb, 2014 13:52 978 Marime text
Pentru a submina poziția liberalilor în USL, Victor Ponta și-a propus să facă jonglerii cu Serviciul de Telecomunicații Speciale. Premierul s-a răzgândit și  nu  mai  vrea  trecerea  STS  la  Ministerul  liberal  al  Afacerilor  Interne.  În schimb, ar vrea să cableze datele din ziua alegerilor la Parlament și să îi dăruiască lui Klaus Iohannis doar o linie fierbinte la propriu, serviciul de urgențe 112.
 
Efectele lipsei de maturitate a actualilor guvernanți, precum și ale crizei din USL se răsfrâng asupra instituțiilor statului, inclusiv asupra celor care asigură funcțiuni legate de securitatea națională.
 
Reprezentanții Puterii susțineau mai ieri, cu patimă, în Parlament, modificările legislative care să permită mutarea STS în subordinea Ministerului de Interne. Însuși Gabriel Oprea propunea, în acest sens, amendamente la lege, semnând modificările în calitate de ministru interimar la Interne și de vicepremier.
 
Pentru a ascunde eșecul guvernului în gestionarea consecințelor accidentului aviatic din Munții Apuseni, dar și din dorința de a aronda politic o instituție despre care unii își închipuie că le-ar putea fi de folos în alegeri, USL a decis să mute STS în parohia unui minister.
 
Noi, cei din Opoziție, încercam degeaba să argumentăm că politica nu trebuie să își vâre coada în telecomunicațiile speciale, că STS înseamnă mai mult decât 112, că instituția este responsabilă de securitatea comunicațiilor țării noastre cu NATO și că asigură toate comunicațiile securizate ale instituțiilor statului.

Victor Ponta s-a răzgândit, dar nu pentru că a găsit o soluție de mai bună funcționare a instituțiilor statului, ci de teamă că STS ar putea ajunge sub comanda lui Klaus Iohannis. Și a decis să propună trecerea comunicațiilor speciale în subordinea Parlamentului, respectiv să lase unui ministru liberal doar responsabilitatea serviciului de urgențe, 112.
 
Sedus de gândul că ar putea să își sporească puterea, răzgândacul Ponta încurcă în Parlament firele USL cu cablurile STS.
 
18 februarie 2014
 
Florin Secară
 
Deputat al Partidului Mişcarea Populară
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii