Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PMP organizează un miting in fata guvernului, duminică 7 iunie, ora 12, la care se va solicita demisia premierului Victor Ponta

ro

06 Jun, 2015 20:19 1135 Marime text
Rămânerea lui Ponta in fruntea guvernului aduce mari prejudicii Romaniei
 
Dacă Ponta ar avea măcar o fărâmă de responsabilitate ar realiza ce mari prejudicii aduce României rămânerea sa în funcţia de premier.
România, membră a Uniunii Europene, nu-şi poate permite într-o funcţie de primă importanţă în stat un pesonaj politic urmărit penal de justiţia română.
  1. Încrederea investitorilor străini în ţara noastră se prăbuşeşte dramatic, dacă însuşi premierul ţării dă de înţeles că nu dă doi bani pe justiţia din România. Ce speranţa să aibă cei care vin să investească în România, dacă de la cel mai înalt nivel nu se respectă deciziile justiției?
  2. Cursul de schimb şi situaţia economică a ţării s-ar putea deteriora  brusc, în măsura în care costurile împrumuturilor pe care România este, încă, obligată să le facă vor creşte semnificativ. Tot progresul şi stabilitatea economică realizate până în prezent ar putea să dispară peste noapte.
  3. PSD, un partid format la vârf mai mult din penali, face zid de apărare în jurul lui Ponta, aşa cum au făcut şi în trecut începând cu cazul Bivolaru. Ce încredere să aibă partenerii noştri euroatlantici, dacă partidul aflat la guvernare se dovedeşte scutul penalilor?
  4. Premierul României devine un politician nefrecventabil în afara ţării, cuvântul justiţiei este sfânt în ţările civilizate.
  5. Nu există siguranţa, cu Victor Ponta premier, că nu vor avea loc şi în viitor ilegalităţi la nivelul guvernului.
  6. Toţi cei certaţi cu legea şi care au pe conştiinţă fapte de corupţie îşi vor zice că scapă şi ei de justiţie, dacă premierul reuşeşte să scape.
  7. În România se va institui un blocaj aproape total, o criză guvernamentală profundă, în cazul în care Ponta rămâne premier.
 
Pentru toate aceste motive, şi altele, îl sfătuim pe Victor Ponta să plece decent din scena politică, dând dovadă de onoare, demnitate şi responsabilitate.
În această situaţie, revenirea sa în politică, după ce-şi va fi rezolvat problemele penale,  va fi mult uşurată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii