Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partidul Mișcarea Populară condamnă violențele anti-creștine din Egipt

ro

18 Aug, 2013 13:31 838 Marime text
18 august 2013

Comunicat de presă
Partidul Mișcarea Populară condamnă violențele anti-creștine din Egipt

Partidul Mișcarea Populară urmărește cu maximă îngrijorare evoluțiile recente din Egipt, în cursul cărora zeci de comunități creștine au fost agresate de către militanții grupării Frații Musulmani. Condamnăm aceste violențe inter-confesionale și cerem încetarea lor imediată.


Acțiunea anti-creștină a Fraților Musulmani generează riscuri majore de război civil într-un stat arab de maximă importanță pentru stabilitatea Orientului Mijlociu.

Minoritatea creștină din Egipt are o contribuție de seamă la istoria, patrimoniul și prosperitatea acestei țări. Ea trebuie protejată în egală măsură de către autorități și de către comunitatea internațională. Uniunea Europeană și fiecare stat-membru au datoria de a reacționa cu fermitatea cuvenită, până la reglementarea acestor conflicte extrem de păgubitoare pentru societatea egipteană și întreaga regiune.


Partidul Mișcarea Populară își exprimă speranța că situația va reveni la normal, prin încetarea imediată a violențelor anti-creștine și dialog democratic între toate partidele politice, organizațiile civice și comunitățile religioase din Egipt.

Teodor Baconschi
Vicepreședinte al Partidului Mișcarea Populară
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii