Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă instituție de cheltuit banii pe criterii politice

ro

23 Mar, 2015 10:20 823 Marime text
Ministrul Culturii a patronat recent lansarea Institutului Național pentru Cercetare și Formare Culturală care va funcționa pe lângă Ministerul Culturii. A apărut astfel o structură complicată care se anunță atotștiutoare și atotfăcătoare de Cultură, controlată, desigur, politic.

INCFC se prezintă ca fiind echivalentul unei super-Agenții guvernamentale care oferă tot: Cercetare, Formare profesională și proiecte legislative.
Cu ce bani va asigura instituția toate acestea, când Ministerul Culturii are un buget de Cenușăreasă de 0,8%? Funcționarea INCFC necesită cheltuieli uriașe cu sedii, salarii, alte cheltuieli administrative, nelipsitele deplasări în țară și în străinătate la tot felul de "colocvii", plus întreținerea unei mici armate de funcționari.
Și atunci, din acest buget străveziu, ce mai rămâne pentru adevărații creatori? Cultura nu e făcută de funcționari, totuși… În felul acesta, încă o dată, domeniul culturii este tratat ca o vacă de muls din umbră pentru " tovarașii " de la putere, oricare ar fi ei!

Pe vremea ministrului liberal Adrian Iorgulescu s-au tiparit CD-uri și documente de prezentare a României în "colaborare" cu MAE. Material "de promovare" pe care nu l-au văzut decat portarii când a fost livrat la Ministerul Culturii și depozitat la subsolul clădirii pentru totdeauna!
Acum, un ministru PSD "structurează" o agenție pentru a da o fațadă legala sifonarii bugetului și așa insignifiant al Culturii. Partidul Romania Unită trage un semnal de alarmă: cultura română are nevoie de susținere acolo unde se nasc operele culturale, nu să i se ia, cu aroganță doctă, și ce are pe fundul buzunarelor!

Mihaela Mihai
Vicepreședinte
Senatul Partidului România Unită
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii