Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Titus Corlăţean să deprindă reflexele diplomaţiei europene

ro

16 Aug, 2013 14:20 789 Marime text
Ministrul de externe, dl. Titus Corlăţean, a dat ieri o nouă dovadă de inteligenţă diplomatică şi curaj politic, afirmând că Ungaria are o „strategie de recucerire a bazinului carpatic”.
Devenit infam prin presiunile asupra Justiţiei din timpul loviturii de stat ratate, şi faimos prin truismele despre comunicarea mai facilă cu cei vii decât cu cei decedaţi, Titus Corlăţean s-a încăpăţânat să dea cu bâta în baltă şi în cazul relaţiilor româno-ungare.
A ieşit ridicol din întrecerea în comunicate de presa cu diplomaţia maghiară şi a făcut declaraţii hazardate la Izvorul Mureşului, ceea ce a atras convocarea ambasadorului României la Ministerul Afacerilor Externe ungar.
Remarcăm inclinaţia constantă a d.lui Corlăţean de a tensiona relaţiile cu vecinii României, în proasta tradiţie a naţional-comunismului ceauşist. Îl invităm pe dl. Corlăţean să ne precizeze dacă exacerbarea tensiunilor cu Ungaria face parte din planul USL de a ne ţine la nesfârşit în afara spaţiului Schengen.
Partidul Mişcarea Populară condamnă ferm orice declaraţie revizionistă facută pe teritoriul României, dar nu confundă Ungaria cu vocile extremiste din această ţară, aşa cum nu confundă etnicii maghiari din România cu unii exponenţi extremişti. Totodată, ne manifestăm rezerva faţă de scenariile conspiraţioniste vehiculate de dl. Corlăţean şi îl invităam pe discipolul lui Adrian Năstase să deprindă reflexele diplomaţiei europene şi să nu mai alimenteze conflicte imaginare între două state membre UE şi NATO.
Teodor Baconschi,
vicepresedinte, Partidul Miscarea Populara
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii