Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderii UDMR ar putea fi acuzați de complicitate sau de favorizarea infractorului în cazul fugarului Marko Attila

ro

04 May, 2015 14:43 1323 Marime text
Din moment ce Marko Attila este căutat prin Interpol, Ungaria, care îl adăpostește oferindu-i protecție politică, a devenit oficial un stat protector de infractori. Acest lucru are următoarele consecințe firești:

1.Ambasadorul Ungariei la București trebuie chemat de urgență la MAE pentru a i se pune în vedere că statul român nu va tolera încălcarea de către Ungaria a normelor internaționale și europene în materie.
2.Niciunui oficial al Ungariei nu i se mai poate permite intrarea pe teritoriul României până când statul maghiar nu-l predă pe Marko Attila și nu își cere scuze pentru adăpostirea lui.
3. Liderii UDMR care au ținut legătura cu Marko Attila de la fuga acestuia și au recunoscut și public acest lucru trebuie să fie chestionați de poliție cu privire la locația fugarului. În cazul în care ascund ceea ce știu, pot fi acuzați de complicitate și de favorizarea infractorului. Într-un caz similar, Sorin Ovidiu Vântu a primit o sentință de condamnare la doi ani de închisoare cu executare pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa, fugit din țară.

Statul român trebui să ia foarte în serios cazul Marko Attila pentru ca să nu se stabilească un precedent prin care Ungaria să-i poată adăposti fără consecințe pe toți politicienii maghiari acuzați de corupție în România și care ar dori să scape de rigorile legii. În ultima perioadă, tot mai mulți politicieni maghiari de la noi din țară au ajuns în atenția DNA, iar scăparea lui Marko Attila ar putea deveni un model pentru ei. România nu mai poate permite să fie țara din care furi și fugi, așa cum s-a întâmplat de multe ori în trecut. Altfel, lupta anti-corupție va fi împiedicată să ajungă la toți cei vinovați, iar demnitarii sau aleșii cu cetățenie maghiară vor fi deasupra legii.
Deputat Bogdan Diaconu
Președintele Partidului România Unită
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii