Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daciana Sârbu către Președinția letona a UE Nu ignorați problema obezității infantile!

ro

22 Jan, 2015 12:10 1461 Marime text
                                  
Unul din 3 copii intre 6 si 9 ani din Uniunea Europeana suferă de obezitate, iar instituțiile europene nu fac suficient pentru a se lupta cu acest fenomen, considera eurodeputata Daciana Sarbu, care a cerut Președinției curente a Uniunii Europene sa ia masuri urgente in acest sens.
Eurodeputata, care este si vicepreședinta a Comisiei de Sănătate publica a Parlamentului European, a participat la discuțiile din comisie cu ministrul sanatatii leton, solicitându-i ca președinția asigurata de acest stat sa trateze problema obezității infantile ca pe o prioritate:
“Anul trecut s-a adoptat Planul de Acțiune privind Obezitatea Infantila, agreat de toate statele membre. Exista peste 60 de angajamente punctuale asumate de statele membre si de Comisia Europeana, care includ proiecte concrete si foarte utile, precum: instruirea parintilor, cadrelor didactice si personalului medical pe teme de nutriție, asigurarea de facilitați gratuite pentru desfășurarea de activitati sportiv în cadrul comunitatilor locale, sau sprijinirea cercetării in domeniul obezității. Toate aceste angajamente trebuie sa inceapa sa fie aplicate urgent! Conform estimărilor Organizației Mondiale a Sanatatii, prin Childhood Obesity Surveillance Initiative, in 2008, unul din 4 copii suferea de obezitate sau era supraponderal. In 2010, aceasta suferinta afecta unul din 3 copii intre 6 si 9 ani. Daca aceste proiecte raman pe hartie, va mai trece un an sau un mandat in care institutiile europene nu au facut nimic decisiv pentru a se lupta cu acest fenomen, iar cifrele vor continua sa creasca”, atrage atentia eurodeputata. “I-am amintit ministrului leton de acest plan de actiuni si ma bucur sa constat ca în programul oficial al Presedintiei letone este mentionata, la capitolul sanatate, si promovarea stilului de viata sanatos înca din copilarie. Este un semnal ca se pot face pasi concreti  în aceste 6 luni”, considera Daciana Sârbu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii