Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Criza refugiaților – între solidaritate și teamă

ro

08 Sep, 2015 20:56 1142 Marime text
Partidul Național Democrat înțelege atât nevoia cetățenilor din țările afectate de tulburări interne de a-și salva viața și de a găsi un loc unde pot trăi în condiții de siguranță cât și teama cetățenilor români de un eventual contact cu un număr mai mare de refugiați proveniți din țări unde se înregistrează fenomene teroriste.

De asemenea, PND salută inițiativa umanitară a autorităților române de a primi 1785 de imigranți, conform capacității maxime a României de a primi și integra cetățeni ai altor state. Totodată PND atrage atenția că autoritățile române trebuie să fie consecvente și ferme în ceea ce privește numărul de imigranți și să nu uite că România a fost lăsată în afara spațiului Schengen cu toate eforturile făcute în vederea securizării frontierei și a îndeplinirii tuturor celorlalte condiții impuse de UE pentru adearea la spațiul Schengen.

În contextul creat, Europa are nevoie de România și de ceea ce poate oferi țara noastră, așadar poziția executantului umil al ordinelor UE nu se justifică.
Nu trebuie trecut cu vederea că în contextul modificării numărului de imigranți și impunerii de către Comisia Europeană al unui alt număr de imigranți decât cel deja stabilit pe criterii de voluntariat, nu numai că vom fi depășiți ca și capacitate de cazare și procesare în condiții de siguranță a acestor cetățeni, dar ne vom crea și probleme reale de integrare a acestor refugiați, România neavând la acest moment nici măcar capacitatea de a rezolva problemele sociale ale cetățenilor săi.

În plus, compromisul primirii unui număr suplimentar de imigranți, peste numărul agreat, nu face altceva decât să ne forțeze să ne asumăm niște riscuri care pun în pericol securitatea statului român.
România a făcut eforturi considerabile pentru aderarea la Schengen și trebuie să învețe să-și vadă interesul ca stat, să lupte să-și câștige locul meritat în cadrul UE fiind al șaptelea stat ca mărime din Europa și al doilea din punct de vedere al lungimii granițelor externe ale UE.

 Aderarea la Schengen ar însemna pentru România, printre altele, accesul la bazele de date care i-ar permite o politică de apărare solidă împotriva fenomenului terorist. Însă, pusă acum în fața faptului împlinit, Europa trebuie să se mulțumească cu ajutorul strict pe considerente umanitare al României în limitele capacității și posibilităților ei.
 
 
 
 
Biroul de presa PND
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii