Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferinta de presa P.E.R 19 ianuarie 2012

ro

19 Jan, 2012 21:07 1002 Marime text
Joi , 19 ianuarie 2012 la sediul P.E.R. din Cal. Victoriei, nr. 91-93, a avut loc Conferinta de presa sustinuta de conducerea partidului.
Dl. Pop Danut - presedinte P.E.R. prezinta punctul de vedere al partidului vis-a-vis de participarea U.S.L. (format din P.S.D, P.N.L. si P.C) la negocieri cu partidele din arcul guvernamental.
P.E.R. considera ca participarea P.C. la aceste discutii este ilegala deoarece conform Legii partidelor, art. 27, in fiecare an preelectoral partidele politice sunt obligate sa-si actualizeze listele de membri cu respectarea cerintelor prevazute la art. 19, alin. 3 si 4, care prevad ca aceste liste trebuiesc depuse la Tribunalul Municipiului Bucuresti pana pe 31 decembrie a acelui an, obligatie neandeplinita de acesta.
Din acest motiv P.E.R. considera ca P.C. este in afara legii iar aliantele trebuiesc formate din partide legal constituite.
Dl. prof. univ. dr. Cosea Mircea , presedinte de onoare al P.E.R. precizeaza ca starea existenta din ultimile sapte zile din Piata Universitatii si celelalte orase din tara se datoreaza nemultumirilor populatiei care a ajuns la pragul de insuportabilitate materiala si sociala datorita:
masurilor de austeritate luate de catre Guvern a caror idei au fost un esec, iar punerea acestora in practica a fost gresita si nu au dus la dezvoltarea economica asteptata in anii 2010, 2011, 2012 , ci poate abia in 2016;
afirmatiile Guvernului ca Romania este intr-o situatie favorabila fata de tarile din jur, este un fals si o mare inselatorie incalcandu-se regulile primare ale comparabilitatii;
nici o tara din Europa nu a preluat modelul masurilor de austeritate aplicate in Romania care au dus la scaderea nivelului de trai al populatiei cu 40%, Romania ajungand sa fie tara cu cel mai scazut nivel de trai din Europa.
Mesajele transmise de populatia care protesteaza se refera la proasta guvernare si administrare a tarii, iesirea din criza sa fie suportata ca in Italia sau alte state europene de catre toate categoriile sociale, nu numai de cele defavorizate ca in Romania.
Referitor la propunerea reformelor din sanatate in urma carora dr. Arafat a fost catalogat ca fiind impotriva privatizarii serviciilor de urgenta din sanatate, stangist, etc. si obligat sa-si dea demisia a demonstrat ca populatia a inteles care ar fi urmarile asa-zisei reforme sanitare.
Afirmatiile Primului Ministru precum ca , Guvernul si Presedintele au fost dezinformati cu privire la Legea Sanatatii, P.E.R. isi pune intrebarea daca nu au fost si alte situatii in care acestia au fost asa-zis informati necorespunzator, a se vedea Legea Educatiei, Legea Pensiilor, etc.
P.E.R. nu este de acord cu dialogul social organizat de catre dl. Baconschi care cu o zi in urma, atat dansul cat si o serie de parlamentari PD-L au jignit intreaga populatie adresandu-le cuvinte precum viermi, nevrotici, prosti, etc., dialog ce nu a dus la nici un rezultat.
Fata de cele prezentate si existente P.E.R. considera ca intreaga clasa politica a fost penalizata de catre populatie si este momentul ca partidul sa gandeasca o strategie care sa apere interesele nationale ale tarii prin resursele pe care le avem.
Vom oferi opiniei publice in scurt timp sub forma unui memorandum, scrisoare deschisa, sau alt mod necesitatea trecerii imediate a agriculturii ca prioritate nationala si transferarea fondurilor de investitii de la Ministerul Dezvoltarii si Turismului destinate "constructiilor decorative" la Ministerul Agriculturii in vederea pregatirii imediate a campaniei din acest an din agricultura, careia ii trebuiesc de urgenta fonduri, avand in vedere si seceta.
Acest lucru demonstreaza ca in Romania exista si partide politice precum P.E.R. care in momente grele ofera si solutii nu numai critici suburbane la nivelul adversarilor politici.

Biroul de presa al P.E.R.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii