Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat PP-DD Constanta - Vineri, 25 Mai 2012

ro

25 May, 2012 22:54 791 Marime text

Programul Partidului Poporului Dan Diaconescu cuprinde 100 de puncte.Aceste puncte acopera toata sferele vietii economice,sociale si politice ale societatii romanesti.Dintre acestea,va trebui sa explicam cetatenilor foarte bine ,cel putin 10 dintre acestea ,care aplicate imediat ,vor imbunatati rapid situatia economica a Romaniei si implicit va creste nivelul de trai al fiecarui roman.

1.Elaborarea si aprobarea rapida a Legii Privind Finantarea cu 20.000 euro a fiecarei intreprinderi nou create de fiecare cetatean roman care are peste 18 ani.Se poate crea o firma cu sprijin de la stat de 20.000 de mii de euro sau mai multi cetateni se pot asocia si deschide o firma cu mai multi actionari ,ajutorul de la stat pentru firma respectiva fiind de 20.000 euro X numarul de actionari.Altfel spus ,este un program al statului de infiintare de Intreprinderi Mici si Mijlocii(I.M.M)

Pentru a primi banii ,fiecare firma noua creata va angaja un somer,un asistent social sau un disponibilizat din domeniul bugetar.Finantarea cu cele 20.000 de euro va fi singura investitie a statului roman in 22 de ani care va fi recuperata si va duce si la bunastarea cetatenilor.

Statul va recupera banii din T.V.A-ul utilajelor cumparate de firma ,din reducerea platii unui somer sau ajutorul social ,incasarea de taxe si impozite pe salarii de la angajati ,accizele la combustibilul consumat de autovehiculele firmei,etc.

2.Inlocuirea celor 200 de taxe si impozite existente in Romania (cele mai multe din lume)cu doar 4 taxe si impozite.

1.Impozitul pe venit (nu pe profit) de 10% ,fara a se mai plati alte taxe (C.A.S,sanatate,somaj ,etc pentru toate societatile comerciale.

2.T.V.A-ul de 10% .Acum T.V.A-ul este de 24%,cel mai mare din Europa .Din cauza ca este foarte mare firmele fac eforturi pentru a evita plata acestui T.V.A ,ajungandu-se la o incarsare a T.V.A-ului de doar 30%.Cu un T.V.A de 10 % combinat cu celelalte masuri economice ,sumele incasate din T.V.A de la bugetul statului se vor dubla.

3.Impozitul pe salarii 10 %.Astazi,daca un angajat primeste un salariu net de 800 roni,firma angajatoare cheltuie 1500 roni(700 roni se duc in impozite).In aceste conditii este incurajata munca la negru ,angajatorii evitand sa plateasca impozite unui stat care in ultimii 20 de ani nu a facut nimic pentru cetatenii sai.Pastrand exemplul de mai sus, la un impozit de 10 % pe salarii (fara a exista alte taxe si impozite)angajatorul va plati tot 1500 roni ,numai ca angajatul va primi net (in mana) 1350 roni salariu.Poate parea ca statul pierde bani dar functioneaza sistemul "putin, dar de la toti".

Munca la negru va deveni in acest caz,o solutie inutila pentru firma.

4.Impozitul pe avere(case .terenuri,masini)

Impozitarea se va face diferentiat ,cu taxare progresiva.

Astfel,vor fi scutite de la plata impozitului locuintele cu suprafete mici ,iar cele ce depasesc o anumita suprafata locuibila (de exemplu 150 mp) vor plati impozite mai mari fata de cele actuale.

La fel se va aplica cu terenurile si cu automobilele (cele ieftine si vechi vor plati impozite mici ,cele scumpe vor avea impozite marite.

5. Societatile comerciale vor fi controlate doar o data pe an ,iar controlul va fi anuntat in prealabil.Se stie astazi de cei care au o afacere mica sau mai mare,cate controale trebuie sa suporte in fiecare luna,uneori de cate 2-3 ori si cate institutii ale statului vin sa controleze (Garda Financiara.Politia Sanitara,Protectia Consumatorului, etc) si toti stim cu ce se lasa aceste controale.Daca vom introduce doar cele 4 taxe ,iar firmele vor fi controlate doar o data pe an ,firma nu va mai plati bani,sub nici o forma, organelor de control! In plus ,cei 300.000 de angajati din institutiile de control vor putea fi disponibilizati in proportie de 80%, fiind ajutati financiar sa activeze in mediul privat si sa produca bani,nu sa cheltuiasca.

6.Sistarea platilor datoriilor catre banci timp de 12 luni.

In acest moment aproape 70% din populatia Romaniei are credite la banci .Din cauza cresterii monedei euro ,a scaderii salariilor si pensiilor ,a maririi somajului , a cresterii preturilor la alimente ,carburanti si energie,tot mai multi romani nu isi mai pot plati ratele la banci .Astfel acestia acumuleaza penalitati ,iar dupa un timp risca sa fie executati silit.Din acest motiv ,vom suspenda plata ratelor pentru 12 luni prin lege ,pentru ca oamenii sa-si poata reveni financiar in urma masurilor economice luate de noi.

7.Introducerea juratilor in justitie.

Foarte multi oameni au probleme cu justitia.S-au lovit de birocratie ,de avocati ,de ani pierduti la usile tribunalelor si in final primesc solutii care de multe ori ii nedreptatesc .De aceea trebuie sa introducem Curtile cu Juri(jurati),formate din oameni simpli ,onesti care vor decide vinovatia sau nevinovatia justitiabililor.Judecatorul va avea rolul de coordonator al procesului si de decident al pedepsei in urma verdicutului dat de juriu.Sistemul cu jurati functioneaza din totdeauna in S.U.A si a fost utilizat si in Romania pana in perioada interbelica.Sistemul va inlatura greseala ,birocratia,interesele si coruptia din justitia romana.

8.Limitare la doua mandate tuturor a alesilor(Presedinte,Primari,Parlamentari,consilieri,etc.Pe langa uzura care intervine dupa 8 ani de exercitare a functiei , in jurul fiecarui demnitar ce depaseste 2 mandate se creeaza grupuri de interese care stapanesc orasele ,parlamentul ,consiliile judetene.

9.Toate medicamentele prescrise pe reteta de catre medicul de familie vor fi gratuite.

Este o masura normala in tarile scandinave ,care au nivelul de trai foarte ridicat .Costurile medicamentelor sunt acoperite din contributiile sociale.

10.Facura de intretinere va fi mai mica cu aproximativ 40%.

Pretul gazelor importate de Romania ,sub guvernarile PSD-PDL este de 500 de dolari pe mia de metri cubi ,in timp ce toata Europa importa gaze cu 300 de dolari pe mia de metri cubi.Pe langa import,Romania are si rezerve proprii de gaze naturale .Normalizarea pretului importului va duce la scaderea cu 40 % a pretului gazelor si implicit a facturilor la incalzire.

11.Recuperarea Averilor Romaniei prin metode legale.

PETROM- de la Austrieci(O.M.V)

AURUL-companii canadiene

ROMTELECOM-OTE-Grecia

Bancile -de la austrieci BCR (Erste )Banca Agricola(Raiffesen),BRD(Groupe Societe Generale)

Gazele -de la GDF si E.On

Energia electrica de la ENEL

APA de la APA NOVA (Franta)

12.Eliberarea cladirilor simbol ale poporului roman de catre ciocoi.

1.Casa Poporului

2.Palatul Cotroceni

3.Palatul Victoria.

Ca un exemplu intretinerea Casei Poporului pentru uzul parlamentarilor costa statul roman suma de 10.000 de euro lunar pentru fiecare parlamentar.

13.Interzicerea impozitarii pensiilor.

14.Recuperarea zonei din largul Insulei Serpilor pline de hidrocarburi data pe gratis de catre U.S.L +P.D.L firmei Sterling.

15.Cautiune in loc de arest preventive,pentru faptele comise fara violent.

16.Cercetare romaneasca va fi reinviata .Institutele de cercetare ,precum si statiunile de cercetare agricola vor fi redeschise si finantate. Acestea vor contribui la cresterea performantelor economiei romanesti.

17.Reconstruirea flotei maritime a Romaniei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii