Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Senatorul Christian Gigi Chiru a susţinut în Parlament declaraţia politică „Pe cine apără legile din România?”

ro

03 Oct, 2016 14:28 1573 Marime text
  În cuvântarea sa, parlamentarul a susţinut că această întrebare, „Pe cine apără legile din România?”, este legitimă şi, dacă urmărim ce se întâmplă în ultimii ani, observăm că, de multe ori anumite legi sunt făcute împotriva cetățenilor. „Putem da exemple din aproape toate domeniile de activitate, fie că este vorba de sănătate, fie că este vorba de fiscalitate sau chiar de justiție. În esența ei, legea ar trebui să fie o prelungire a libertății, un scut al cetățeanului și o armă pentru dreptatea socială. Există nenumărate exemple în care legea a fost de partea celor puternici și împotriva celor slabi. Roadele acestor nedreptăți le culeg, atât clasa politică, dar mai ales cetățeanul simplu”, a spus senatorul Chiru.

Parlamentarul ALDE a mai spus că nu este un optimist incurabil, nici un pesimist întunecat, însă este un om încrezător că legile, în această țară, ar trebui să fie aliatul cetățenilor în îndeplinirea drepturilor, pentru a avea o viață fericită. Nu este greu să constați că legile acestei țări nu îl apără pe profesor, nu sunt de partea doctorilor, nici de partea pacienților care stau la coadă sau așteaptă cu zilele tratamentul, nici de cea a angajatorilor, așa cum nici salariații nu se pot bucura de avantajele unei legislații corecte.

„Evident că astăzi, România are nevoie de o redefinire a libertății și a rolului legilor în această țară. Este obligatoriu ca acest fapt să fie cuprins în proiectul constituțional. Astăzi, România are nevoie de un proiect constituțional, de o nouă constituție și de legi clare și cuprinzătoare care, în esența lor, vor fi de partea cetățeanului, a contribuabilului și vor crea un echilibru între stat și cetățean, între angajat și angajatori, între sfera publică și sfera privată și, de asemenea, vor crea o apropiere între om și societate”, a mai precizat senatorul Christian Gigi Chiru.

Acesta a concluzionat că legea ar trebui să vină în ajutorul cetățenilor și să îl apere de uzurpatorii fericirii şi că legile sunt arme cu care cetățenii își fac dreptatea și își conservă demnitatea umană și libertatea.

Biroul de presă      
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii