Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Senatorul Christian Gigi Chiru - 7.09.2014

ro

07 Sep, 2014 13:32 1129 Marime text
          Senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele organizaţiei Constanţa a Partidului Democrat Liberal i-a transmis o întrebare ministrului Justiţiei, Robert Marius Cazanciuc, referitoare la Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa.

          „Aşa cum bine ştiţi, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit ca Tribunalul să emită un mandat de arestare pe numele lui Nicuşor Daniel Constantinescu , preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, şi, totodată, să îl dea pe acesta în urmărire internaţională”, se arată în textul întrebării.

          Parlamentarul constănţean a subliniat faptul că, pe 7 august a.c., tot CAB a decis, definitiv, arestarea preventivă a lui Constantinescu. Însă, cum aceste se află de mai multe luni în SUA, ar fi trebuit să se demareze procedura de extrădare, însă nimic nu s-a întâmplat. Ca părinte, îmi exprim regretul pentru starea de sănătate a lui Nicuşor Constantinescu şi prin durerea pe care trebuie să o poarte în suflet copiii şi soţia acestuia. Însă, cel care greşeşte trebuie să plătească, iar plimbările pe la cârciumi şi supermarket-uri demonstrează că starea de sănătate a lui Constantinescu se ameliorează. Cu toate acestea, demersurile de extrădare sunt foarte greoaie. Mai mult, aţi declarat că procedurile de extrădare sunt confidențiale”, se mai arată în documentul trimis de senatorul Chiru ministrului Cazanciuc.

          În acest context, parlamentarul PDL i-a adresat lui Robert Cazanciuc mai multe întrebări în ceea ce priveşte demararea procedurii de extrădare și durata acestei proceduri. „Am adresat aceste întrebări ministrului Justiției pentru că lasă de înţeles că nu dorește ca Nicușor Constantinescu să-şi ispăşească pedeapsa. Prin acest demers, omul primului ministru Victor Ponta poate demonstra că activitatea în calitatea de ministru al Justiției trece peste dorințele PSD-ului. Aş vrea să cred că domnul ministru Cazanciuc va iniţia procedurile de extrădare și va ajuta justiția din România să clarifice cazul lui Nicușor Constantinescu. Motivul adresării acestei întrebări este îngrijorarea pe care o am faţă de soarta Consiliului Judeţean Constanţa, instituţie aflată în pragul insolvenţei. Solicitarea cu privire la soluţionarea cât mai rapidă a procedurilor de extrădare are la bază dorinţa de a se clarifica în cel mai scurt timp problemele juridice. Această preocupare nu ar exista dacă preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, având probleme de sănătate şi de natură penală, şi-ar fi dat demisia din funcţia pe care o deţine şi nu ar fi pus în pericol judeţul Constanţa ”, este de părere senatorul Chiru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii