Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă PD

ro

26 Oct, 2014 12:03 1472 Marime text
Programul electoral al lui Klaus Iohannis, candidatul ACL la preşedinţie, nu este numai un proiect de campanie, ci un plan pentru viitorul unei Românii a lucrurilor bine făcute.

Programul răspunde la mai mute întrebări: “Ce vrem să construim pentru viitor?”, „Cum vrem să arate România următorilor 10 ani?”, „Cum vrem să funcţioneze instituţia prezidenţială?” şi, mai ales, „Cum putem răspunde mai bine nevoilor cetăţeanului?”. România şi-a atins două obiective majore care nu ţin doar de planul politicii externe şi de securitate, ci practic definesc locul României în lume şi opţiunile sale fundamentale ca stat. Ne referim aici la apartenenţa la Alianţa Nord-Atlantică şi la Uniunea Europeană.

Din păcate, până la acest moment, clasa politică nu a reuşit să propună cetăţenilor un alt proiect care să angreneze şi să mobilizeze energii naţionale. Românii au obosit de atâta schimbare în van, fără finalitate la nivelul intereselor naţionale şi al aşteptărilor cetăţenilor. Românii au nevoie de predictibilitate şi de mai puţine schimbări politice care, foarte adesea, s-au limitat doar la înlocuirea „oamenilor lor” cu „oamenii noştri”. Programul electoral al lui Klaus Iohannis arată că, chiar dacă nu decide el însuşi asupra guvernării şi politicilor specifice, preşedintele are o influenţă majoră asupra direcţiei în care merge România, asupra interacţiunii dintre actorii politici şi forţele din societate şi asupra climatului general. Modul în care preşedintele înţelege să-şi exercite mandatul, să se poziţioneze în raport cu cadrul constituţional, precum şi conduita sa politică s-au reflectat şi se vor reflecta, fără doar şi poate, în modul în care arată societatea.

Protejarea democraţiei, apărarea statului de drept, promovarea intereselor naţionale, modernizarea României, alinierea strategiilor sectoriale şi a politicilor publice la imperativul dezvoltării sustenabile, creşterea nivelului de trai, schimbarea paradigmei prin punerea cetăţeanului înaintea statului, reforma serviciilor publice pentru a fi mai aproape de cetăţean, asigurarea securităţii naţionale, consolidarea parteneriatelor strategice şi respectarea angajamentelor internaţionale reprezintă misiunea mea, ca Preşedinte al României.

ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT este ţara care pune în echilibru nevoile de libertate, dezvoltare, prosperitate şi cele de securitate. Este patria tuturor românilor, indiferent de simpatiile politice. Este statul care pune în centrul preocupărilor sale cetăţeanul. Este naţiunea care ştie să-şi (re)afirme identitatea şi demnitatea.

Valorile preşedintelui Klaus Iohannis sunt: democraţie, libertate, familie, pluripartitism, economie de piaţă, liberalism economic, protejarea proprietăţii private, modernizare instituţională, cadru competiţional corect, competitivitate, echitate, competenţe profesionale, atitudine constructivă, echilibru, patriotism, demnitate, corectitudine, respect, seriozitate, onorarea promisiunilor, eficienţă, lucrul bine făcut, echilibru între securitate şi libertate, euroatlantism şi europenism. Prin ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT, trebuie să ieşim din tipare, să demolăm tabuurile, prejudecăţile şi barierele care au ţinut în loc societatea românească până acum.
ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT este ţara în care orice ne propunem ca naţiune este posibil, dacă lucrăm împreună, dacă ne urmărim neabătuţi obiectivele şi dacă acţiunile noastre sunt în acord cu acestea. ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT este România în care strategiile naţionale şi sectoriale, politicile publice şi angajamentele internaţionale sunt aplicate. ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT este România în care promisiunile sunt onorate. ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT înseamnă un preşedinte care veghează la realizarea efectivă a acestei schimbări de paradigmă, preocupat exclusiv de destinul ţării sale, nu de jocuri de culise, nu de conflicte cu şi între politicieni şi partide, nu de interese de grup şi nu de calcule electorale. În ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT, prioritară este dezvoltarea economică şi socială a tuturor cetăţenilor, familiilor şi comunităţilor, iar guvernarea se face nu la televizor, ci în practică, prin strategii sectoriale, politici publice, măsuri şi acţiuni concrete, şi nu se măsoară în propagandă, ci în rezultate palpabile/vizibile, într-o realitate ce va fi simţită direct de fiecare român. ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT înseamnă proiecte finalizate, reforme încheiate, instituţii solide şi cu un comportament corect faţă de cetăţean, înseamnă stabilitate şi predictibilitate. Modelul de preşedinte pe care Klaus Iohannis îl propune românilor este unul bazat pe seriozitate şi respect, pe competenţe şi rezultate.
În ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT, preşedintele trebuie să fie un model de comportament politic şi public. Preşedintele trebuie să fie garantul principiului potrivit căruia cetăţeanul va sta mereu înaintea statului, iar instituţiile statului servesc şi respectă cetăţeanul.

Modelul pe care îl propune Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin-Liberale, este al unui preşedinte care să fie un factor de echilibru, să acţioneze ca mediator şi integrator, să fie capabil să genereze consens între instituţii şi în societate, mobilizând energii şi capabilităţi, gestionând riscuri şi generând oportunităţi pentru dezvoltare.

Principalele obiective ale programului său sunt: egalitate în faţa legii, eradicarea corupţiei ca obstacol în calea competiţiei libere şi a promovării bazate pe meritocraţie, recâştigarea încrederii partenerilor europeni în capacitatea României de a proteja spaţiul comun european de intrări ilicite de orice fel, cu consecinţa admiterii noastre în spaţiul Schengen, punerea în practică a tuturor angajamentelor internaţionale ale României în materie de stat de drept, în spiritul şi litera lor, construcţia unui stat în care legea să nu fie în avantajul unor grupuri de interese, ci să fie legitimă, unanim aplicată şi respectată.

Programul electoral al lui Klaus Iohannis, candidatul ACL la preşedinţia României, are 11 teme majore de dezbatere şi consens naţional:

1.       Educaţia ca resursă de performanţă a României
2.       Investiţia în sănătate – o investiţie în viitor     
3.       Economia liberală: competitivitate şi prosperitate
4.       Viziunea fiscal-bugetară: regândirea relaţiei dintre stat şi cetăţean
5.       Agricultură performantă şi dezvoltarea satului românesc
6.       Cum răspundem la viitorul sistemului de pensii
7.       Infrastructura ca instrument al europenizării României
8.       Reforma instituţiilor politice şi administrative
9.       Regionalizarea şi descentralizarea ca instrumente de modernizare şi reducere a decalajelor
10.     Demografia – o provocare pe termen lung
11.     Parcursul european al Republicii Moldova ca prioritate naţională

„Am toată încrederea în Klaus Iohannis. Ştiu că va fi un preşedinte bun pentru România şi pentru români. Este singurul care poate aduce schimbarea în ţara noastră, schimbarea mult aşteptată şi dorită. România lucrului bine făcut nu este doar un program electoral, este un proiect bine gândit, un plan pentru o Românie mai bună. România lucrului bine făcut este viitorul alături de preşedintele Klaus Iohannis!”, a declarat senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele organizaţiei judeţene Constanţa a Partidului Democrat Liberal şi co-preşedintele ACL Constanţa. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii