Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:35 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Candidatul PNL la Primaria Sectorului 5 propune delegarea atributiilor pentru relatia cu Diaspora unui consilier din stafful primarului

ro

25 Mar, 2016 14:36 1707 Marime text
Deputatul PNL Ovidiu Raețchi: Avem nevoie de un consilier pentru Diaspora în primăriile din orașele mari. Printre atribuții, atragerea investițiilor străine și facilitarea relațiilor birocratice cu românii din străinătate
 
Deputatul PNL Ovidiu Raețchi, candidat la Primăria Sectorului 5, propune delegarea atribuțiilor pentru relația cu Diaspora unui consilier din stafful legal al primarului din marile orașe. Persoana care ar ocupa acest post ar urma să faciliteze relațiile birocratice cu românii din străinătate și să coordoneze activități pentru copiii rămași în țară, printre altele.
“În urma experienței mele ca deputat de Diaspora, care a inclus colaborarea cu mulți cetățeni români din afara granițelor – unii plecați definitiv, alții doar să lucreze câteva luni sau ani – cred că în echipa primarului ar trebui să existe și un consilier pentru relația cu Diaspora, care să primească atribuții care în acest moment nu sunt acoperite de niciun angajat al Primăriei sau al vreunei instituții publice”.
Potrivit lui Ovidiu Raețchi, atribuțiile consilierului pentru relația cu Diaspora ar include:
  1. Facilitarea relațiilor birocratice cu românii de peste hotare care nu se pot deplasa frecvent în țară pentru acte doveditoare.
  2. Atragerea investițiilor străine: mulți români din Diaspora au capacitatea de a deveni actori economici importanți în orașele lor natale.
  3. Coordonarea activităților ce țin de copiii lăsați singuri în România, care sunt în grija bunicilor sau a altor rude.
  4. Facilitarea demersurilor pentru repatrierea românilor decedați peste hotare.
“Cred că în multe orașe din țară, dar și în sectoarele din București, investițiile străine ar acoperi o mare parte din nevoie financiare ale primăriilor. În condițiile în care Guvernul lucrează deja la un proiect al descentralizării, cred că atragerea acestor investiții reprezintă o prioritate. Mulți români plecați în străinătate pe care i-am cunoscut sunt dornici să facă investiții în România. De asemenea, aceștia susțin frecvent că nu au la cine să apeleze atunci când vor să rezolve probleme birocratice și, practic, de la ei a venit ideea existenței unui consilier care să se ocupe de relația cu Diaspora”, a mai precizat Raețchi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii