Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cerem demisia Ministrului de Interne!

ro

09 Dec, 2013 18:48 699 Marime text
Evenimentele violente din ultimele zile din Pungeşti şi din Piaţa Universităţii din Bucureşti au demascat un regim şi un comportament politic pe care noi, românii, l-am crezut eradicat în decembrie 1989: astăzi, în decembrie 2013, trăim într-un regim semi-totalitar în care puterea coruptă de marile corporaţii se impune cu bâta şi cu ameninţarea cu forţa.
 
Represiunea forţelor de ordine asupra cetăţenilor şi anularea dialogului cu oamenii simpli continuă să fie instrumente favorit ale puterii actuale. Utilizarea forţelor de ordine (în cazul de faţă Jandarmeria - în trecut Securitatea, Miliţia şi Armata) ca instrument de intimidare a populaţiei plasează istoric faptele petrecute la Pungeşti şi Piaţa Universităţii lângă episoade de tristă amintire ca încarcerarea liderilor politici necomunişti de la sfârşitul anilor ’40, deportările din Bărăgan sau de la Canal, înăbuşirea grevei de la Târgu Jiu din august 1977, reprimarea revoltei de la Braşov din noiembrie 1987 şi mineriadele din 1990, 1991 şi 1999.
 
Abuz, stat poliţienesc sau totalitarism sunt câteva noţiuni vehiculate în ultimii 70 de ani şi de care structurile de conducere ale României nu dau semne că doresc să se îndepărteze în vreun fel. Maltratarea minorilor şi a bătrânilor este cel mai clar semn al slăbiciunii unui regim nereprezentativ şi disperat în a-şi menţine beneficiile funcţiilor.
 
Pentru a impune cu orice preţ o decizie politică, Guvernul Victor Ponta apără cu jandarmii interesele semnatarilor unor contracte parţial secrete cu companii care intenţionează să exploreze şi apoi să exploateze gazele de şist prin fracturare hidraulică. Nimănui din actualul Guvern nu îi pasă de îngrijorările oamenilor din Pungeşti că această tehnologie - contestată la nivel mondial – este periculoasă prin potenţialul ei negativ de poluare masivă a mediului, a apei şi a solului. Prin decizia de a decreta legea marţială la Pungeşti alianţa politică USL susţine interesele unor companii străine împotriva voinţei democratice a comunităţilor locale care se opun acestor exploatări pe teritorul în care locuiesc.
 
Pe cine reprezintă Guvernul României: pe cei care i-au ales, adică oamenii şi comunităţile locale sau interesele companiilor straine cărora le dau pe nimic resursele naturale fie că e vorba  de gazele de şist, fie că e vorba de aurul de la Roşia Montana!?
 
Partidul Verde consideră inacceptabilă poziţia primarului din Pungeşti - Mircea Vlase, a preşedintelui CJ Vaslui – Dumitru Buzatu, a inspectorului şef al IPJ Vaslui – Mihai Carp, a şefului Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie Vaslui – Paul Smîntînă, a şefului Inspectoratului General al Jandarmeriei – Mircea Olaru şi a ministrului de Interne – Radu Stroe cărora le cere fără echivoc demisia!. Deciziile şi comenzile date de cei mai-sus menţionaţi au transformat satul Pungeşti şi Piaţa Universităţii în zone unde statul de drept a fost suspendat şi înlocuit de bastoanele jandarmilor.

Biroul de Presa 
Partidul Verde
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii