Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Cei responsabili pentru iminenta ratare a finanţării europene pentru digul de larg al Portului Constanţa trebuie să plătească"

ro

08 May, 2015 11:33 870 Marime text
Ref.  Cei responsabili pentru iminenta ratare a finanţării europene pentru digul de larg al Portului Constanţa trebuie să plătească
 
Deputatul UNPR Florin GHEORGHE se declară revoltat de modul în care a fost gestionat unul dintre cele mai mari proiecte de investiţii de la Marea Neagră: „Cred că ne-am săturat cu toţii ca pentru incompetenţa unuia sau a altuia să plătească întreaga populaţie. Digul de larg este fără îndoială o investiţie strategică de o importanţă deosebită pentru Portul Constanţa, finanţată din fonduri europene, care ar trebui să fie finalizată până la sfârşitul acestui an, pentru a fi decontată din fondurile exerciţiului financiar european 2007-2013. Având în vedere faptul că lucrările sunt executate doar în proporţie de 65% după mai bine de doi ani, este greu de crezut că restul vor fi finalizate până în decembrie, iar dacă digul se va face până la urmă, calitatea lucrărilor va avea cu siguranţă de suferit. Este trist că nimeni nu a băgat în seamă raportul Corpului de control al Ministerului Transporturilor din anul 2013 şi nu a luat deciziile care să conducă la executare lucrărilor în termen. Nu ştiu nici cine a semnat contractul din partea Guvernului şi nici de ce câştigătorul contractului, care am înţeles că este o firmă olandeză, după ce s-a luptat să câştige executarea acestei investiţii a executat lucrările atât de lent. Ceea ce mă interesează este ca finanţarea europeană de peste 143 milioane de euro să nu fie pierdută, iar banii să nu fie plătiţi către constructor de la bugetul de stat, adică din buzunarul românilor. Autorităţile competente ar trebui să se autosesizeze şi să găsească responsabilii pentru această situaţie. Întotdeauna există responsabili, deşi noi, în România, nu-i găsim niciodată. Poate că nu ne străduim suficient.” a adăugat deputatul UNPR.
 
Biroul de presă al deputatului
Florin GHEORGHE
Deputat UNPR
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii