Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălin Predoiu despre ultimele zece zile ale coșmarului politic generat de USL

ro

20 Dec, 2013 12:12 1000 Marime text
Ultimele zece zile de coșmar politic pe care USL le-a servit românilor arată cât se poate de clar faptul că acțiunea politică a guvernanților socialiști nu are nicio legătură cu agenda reală a cetățenilor, a declarat prim-vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu, într-o conferință de presă susținută la sediul central al partidului.

„Proiectul de lege privind amnistia și grațierea, modificarea Codului Penal, schimbarea conducerii TVR prin ordonanță de urgență, comasarea unor muzee fără nicio logică, toate aceste lucruri sunt străine de problemele de zi cu zi ale cetățenilor români. Toate obiectivele politice din ultimele zece zile ale Uniunii Social Liberale nu au legătură decât cu interese individuale ale unor lideri politici ai USL, decât cu interese ale unor infractori, decât cu interese ale unor grupuri de clientelă politică a USL”, a spus  Cătălin Predoiu.

Scandalurile useliste din ultimele zile arată că Victor Ponta este un premier slab, „care încearcă să își acopere eșecul prin imaginea falsă a unui lider echilibrat”, iar Crin Antonescu este „ un personaj politic umilit în fiecare zi de către PSD”. „Victor Ponta și Crin Antonescu se canibalizează reciproc. De altfel cred că putem să-i numim Victor-Antonescu” – a susținut Cătălin Predoiu, taxând politica „găunoasă, fără substanță și asezonată de trivialitate” a capilor USL. „Dezbaterea lor politică este dominată de ambiții mărunte, este dominată de agende individuale, de complexul politic pe care îl au și anume că nu au reușit nimic în viața politică. Nu au un proiect încheiat, nu au o viziune pentru România, nu pot să furnizeze ceea ce au promis: locuri de muncă, investiții, ceva mai bine pentru români”, a adăugat șeful Guvernului Alternativă al PDL.

De altfel, bugetul pe anul 2014 reflectă  lipsa de soluții a Guvernului Ponta. „Este un buget făcut pentru corupție, pentru baronii locali. Este o combinație între o mentalitate de tip Gherghina și o hoție de tip Dragnea.(…). A tăiat domnul Ponta de la Sănătate și i-a oferit domnului Dragnea”, a arătat Cătălin Predoiu, criticând, de asemenea, și  tentativa USL de a lăsa nesancționat conflictul de interese. „Se combină aceste lucruri: mai mulți bani pentru domnul Dragnea, ca să dea la baronii locali, și legi mai slabe care să păzească banul public. Vedem că este vorba de un plan, un plan de a da drumul hoțiilor la banii publici. Aceasta este de fapt filosofia care se desprinde din aceste ultime zece zile politice”, a subliniat prim-vicepreședintele PDL.

Cătălin Predoiu a adăugat că metoda prin care USL vrea să impună conducerea Televiziunii Române, fără dezbatere, prin ordonanță de urgență, echivalează cu a impune „un fel de slugă politică, menită (…) să-ți garanteze singularitatea exprimării publice în viitoarele campanii electorale”. „S-ar forța Constituția prin emiterea unei ordonanțe de urgență”, a mai spus prim-vicepreședintele PDL.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii