Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:14 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Andreea Paul - USL a provocat marţea neagră a Legislativului românesc

ro

10 Dec, 2013 19:10 956 Marime text
Trăim marţea neagră a Legislativului românesc din ultimul sfert de veac. USL a reuşit să distrugă astăzi şi ultima brumă de credibilitate a Parlamentului,  propunând spre adoptare mai multe propuneri legislative fără o dezbatere transparentă, cu încălcarea regulilor procedurale, în totală secretomanie: Legea minelor, a lobby-ului sau a amnistierii. Dezastrul a fost evitat în ultimul moment, însă intenţiile USL rămân clare – au demonstrat din nou că nu sunt decât o fabrică de taxe şi de legi dedicate direct infractorilor, dovedind un dispreţ profund pentru statul de drept.
 
Amnistierea ar fi deschis uşile penitenciarelor şi ar fi adus infractorii printre noi. Puterea a propus astăzi plenului graţierea colectivă a pedepselor de pâna la 7 ani şi amnistia în cazul pedepselor cu privarea de libertate pâna la 6 ani inclusiv. Sunt direct vizaţi:  Adrian Năstase, Emilian Cutean, Cătălin Voicu sau Relu Fenechiu. Şi Liviu Dragnea, al cărui proces este abia la început, ar scăpa cel mai probabil de închisoare în cazul unei condamnări, dacă amnistia s-ar adopta. Mesajul pe care USL îl transmite astăzi este că politicienii pot fura fără nicio teamă cu ajutorul direct al Puterii.  
 
Înţelegeri subterane în defavoarea românilor ascunde şi Legea minelor, care nu este altceva decât modul lui Victor Ponta de a se achita de obligaţiile către RMGC. Asistăm şi în acest caz la o hoţie ridicată la rang de politică naţională, la rang de lege, hoţie girată şi de cei din PNL.
 
Victor Ponta are exact vârsta politică a sistemului corupt al PSD şi nărăvurile sistemului mafiot ale cărui interese le apără. Dovada ne stă în acest an plin de taxe, minciuni şi rateuri. Săptămâna trecută: etapa baronilor locali cuplaţi la bugetul naţional, iar românii pedepsiţi prin taxe. Acum: etapa salvării corupţilor condamnaţi, iar românii pedepsiţi cu insecuritatea personală. Românii rămân taxaţi şi furaţi de USL!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii