Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vor fi reduse facturile la energia electrică de la 1 ianuarie 2014

ro

17 Dec, 2013 19:00 1153 Marime text
Guvernul Uniunii Social Liberale a luat decizia ca producătorii de energie eoliană să primească, de la 1 ianuarie 2014, doar 1,5 certificate verzi pentru fiecare MWh de energie livrat consumatorilor. De asemenea, centralele fotovoltaice vor fi recompensate cu 3 certificate verzi, jumătate din nivelul actual.
De această măsură adoptată de miniștrii USL vor beneficia toți românii, deoarece reducerea se va regăsi și în facturile la energie iar furnizorii îşi vor recupera costurile cu achiziţia certificatelor verzi prin includerea în tarife a acestor cheltuieli. Menționăm faptul că prin această reducere se acordă un sprijin și categoriilor sociale defavorizate.
Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a constatat, la începutul anului 2013, că producătorii de energie din surse regenerabile primesc un număr prea mare de certificate verzi pentru energia produsă, prin raportare la costul investiţiilor în centrale de producţie. Astfel, ANRE a recomandat Guvernului reducerea numărului certificatelor verzi acordate producătorilor. România şi-a atins deja cota de energie verde de 24% asumată pentru 2020, iar menținerea unei scheme ridicate a certificatelor nu mai era justificată.
Decizia luată de Guvernul USL se alătură unor măsuri precum introducerea ajutoarelor pentru încălzirea cu energie electrică pentru persoanele cu venituri reduse, dar și majorarea cuantumul ajutoarelor pentru încălzirea pe gaz.
              
17.12.2013 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii