Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

”Un buget realist pentru drumuri și autostrăzi, o dovadă în plus că Guvernul Ponta, din care PNL face parte, dezvoltă cu adevărat proiecte de infrastructură”

ro

19 Nov, 2013 18:45 804 Marime text
Bugetul pentru anul 2014 este unul realist. După dezbateri aprinse în mediul public, s-a dovedit că proiectul abordează coerent una dintre cele mai mari probleme ale României, respectiv infrastructura națională, iar suma de 1,4 miliarde de euro alocată pentru autostrăzi și drumuri naționale este atent gândită pentru demararea și finalizarea unor proiecte importante.
Pentru anul viitor, statul va aloca un buget total de 13,9 miliarde de lei (3,1 miliarde de euro) pentru infrastructura rutieră (vorbind aici de autostrăzi, de drumuri naționale), feroviară, aeroportuară, navigabilă și de metrou.

În fapt, potrivit unor calcule publice, confirmate chiar de specialiști economici, suma reprezintă o creștere cu 5,6% față de bugetul de care Ministerul Transporturilor și Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADR) au beneficiat în 2013. O dovadă în plus că Guvernul Ponta din care Partidul Național Liberal face parte ia în serios proiectele de infrastructură și are în vedere finalizarea lor, întocmind o listă cu lucrări publice care urmează a fi tratate cu prioritate și în care autostrăzile și drumurile reprezintă un procent important.

Vorbind onest, cu cifrele pe masă, nici măcar cel mai aprig opozant al puterii nu poate contesta eforturile constante pe care actuala guvernare le întreprinde pentru ca România să ajungă din urmă țările europene cu o rețea de autostrăzi bine închegată și pe care guvernele românești de până acum au reușit să o pună doar pe hârtie. În fapt, Guvernul USL alocă sume realiste pentru proiecte realiste, pentru dezvoltarea și punerea în aplicare a unor proiecte de infrastructură fără de care economia românească va continua să sufere blocaje.
 
   19.11.2013 Mihai Lupu Deputat PNL Constanța                                                  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii