Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:42 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strategia Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă 2013-2020

ro

27 Aug, 2013 18:29 847 Marime text
Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice propune o viziune pentru România anului 2020 în care potențialul forței de muncă va fi valorificat în mod optim pentru consolidarea unei economii competitive, bazată pe inovare şi cunoaştere, participativă şi inclusivă.
Astfel, piața muncii va fi o piaţa performantă, dinamică şi flexibilă, în care minim 70% din persoanele cu vârsta cuprinsă între 20 si 64 ani, vor avea acces la un loc de muncă de calitate, conform cu capacitatea şi competenţa lor şi venituri care să le asigure un trai decent.
Obiectivul general al Strategiei vizează atingerea unui nivel sustenabil de ocupare a forței de muncă din Romania, susţinut de competitivitate economică, coeziune socială și dezvoltare durabilă.
Planul de acțiuni pe perioada 2013-2020 pentru implementarea Strategiei propune următoarele obiective specifice și direcții de acțiune: creșterea ocupării în rândul tinerilor și prelungirea vieții active a persoanelor în vârstă, îmbunătățirea structurii ocupaționale și participării pe piața muncii în rândul femeilor și persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile, dezvoltarea unei resurse umane cu un nivel înalt de calificare și competenţe adaptate la cerințele pieței muncii și îmbunătățirea mecanismului de fundamentare, implementare, monitorizare și evaluare a politicilor cu impact pe piața muncii.
Concomitent cu procesul de elaborare a Strategiei Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă 2013-2020, în această perioadă, sunt elaborate documentele de programare pentru perioada 2014 – 2020. Acestea vor stabili tipurile de investiții ce vor fi finanțate prin viitoarele programe operaționale, plecând de la obiectivele tematice, prioritățile de investiții și acțiunile cheie prevazute de regulamentele privind fondurile europene.
 
   27.08.2013                           Departamentul de Comunicare al PNL Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii