Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL rămâne consecvent poziției pe care a avut-o cu privire la proiectul Roșia Montană

ro

30 Aug, 2013 12:32 958 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ

Partidul Național Liberal rămâne consecvent poziției pe care a avut-o întotdeauna cu privire la proiectul Roșia Montană. Liberalii consideră că proiectul de lege referitor la exploatarea minieră trebuie să facă obiectul unei analize serioase și aplicate la nivelul Parlamentului.
”Am spus întotdeauna că exploatarea resurselor este binevenită atâta vreme cât este rentabilă sub aspect economic pe durată semnificativă, pe durată lungă şi câtă vreme se menţine în respectarea condiţiilor de mediu într-o Europă civilizată a secolului în care trăim şi cu exigenţele pe care le avem cu toţii deja ca standard. Nu trebuie să fim ecologiști pentru asta”, a declarat președintele PNL, Crin Antonescu, în cadrul conferinței de presă desfășurată la finalul ședinței Biroului Politic Național al partidului.
”Vă asigur că în Parlament va avea loc o discuție foarte serioasă, foarte aplicată, foarte amănunțită, la care, fără îndoială, ne vom spune punctul de vedere cât se poate de clar”, a adăugat Crin Antonescu.
La rândul său, vicepreședintele PNL, ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, a explicat că, în ceea ce privește exploatarea de la Roșia Montană, proiectul de lege trimis Parlamentului prevede un nivel al redevenţei de 6%.
”Legat de Roșia Montană, în proiectul de lege care a fost trimis Parlamentului, nivelul este de 6% pentru exploatarea aurului. În același proiect de lege, există un articol în care se prevede că, în cazul în care legea cadru privind redevențele se modifică, și nivelul redevenței la exploatarea resurselor de la Roșia Montană se va alinia la nivelul din legea cadru”, a declarat Daniel Chițoiu, la finalul ședinței BPN.


30.08.2013 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii