Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL premiază excelenţa şi valorile liberale

ro

16 Jun, 2013 20:50 909 Marime text
Vineri, 14 iunie, începând cu orele 19.00, în sala „Casino” a Hotelului Iaki din staţiunea Mamaia, a avut loc cea de-a cincea ediţie a „Galei de Excelenţă”, organizată de Fundaţia I. C. Brătianu alături de Partidul Naţional Liberal – Filiala Constanţa. În cadrul evenimentului au fost premiate personalităţi din lumea politică, economică, sportivă şi culturală, organizatorii dorind să promoveze profesionalismul şi valorile liberale în judeţul Constanţa:
„Dorim ca împreună să petrecem o seară frumoasă, celebrând profesionalismul, pasiunea, perseverenţa unor oameni care şi-au dovedit valoarea. Acesta a fost încă de la început scopul Galei: aducerea în atenţia opiniei publice a oamenilor care prin inteligenţă, dăruire, stăruinţă şi bun simţ au obţinut rezultate semnificative în domeniile lor de activitate. Timp de patru ani această Gală a fost dedicată în exclusivitate doamnelor. În acest an însă, după cum ştiţi, se lucrează la revizuirea Constituţiei, vorbindu-se mult despre importanţa asigurării egalităţii de gen şi şanse. Aşa că, firesc, am revizuit şi noi evenimentul, iar „Gala Profesionalism şi Eleganţă” devine „Gala Excelenţei”, gală dedicată deopotrivă doamnelor şi domnilor. Este modul nostru de a spune NU discriminării”, a afirmat, în deschiderea evenimentului, Ana Marcu, preşedinte al Organizaţiei Municipale de Femei a PNL Constanţa.
O mare preţuire a constituit pentru organizatori prezenţa preşedintelui de onoare PNL, Mircea Ionescu – Quintus, alături de soţia sa, Viorica Quintus, a europarlamentarului Ramona Mănescu şi a profesorului Cristian Pârvulescu, care a amintit de importanţa revizuirii Legii fundamentale a României în contextul actual: „Sunt foarte onorat de această diplomă. Ea vine într-un moment foarte important, acela de revizuire a Constituţiei. Sunt plin de speranţă!”. Aceştia au primit din partea gazdelor premii speciale pentru întreaga lor activitate în domeniul promovării valorilor liberale, a principiilor şi dezideratelor democratice şi a responsabilităţii civice.
La secţiunea „Economie, Industrie şi Turism” au fost premiaţi oamenii de afaceri Nicolae Duşu, care a declarat că „speranţa se îndreaptă în primul rând către liberali”, Ion Grecu şi Mohammad Murad despre care preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, a afirmat că este un model de urmat pentru investitorii în turism.
Premiile pentru secţiunea „Profesii Liberale” le-au fost acordate medicului Anca Avram, lui Ionuţ Toma şi avocatei Elena Dăscălescu.
La secţiunea „Finanţe Publice şi Bănci” au fost premiate nume importante care au avut un cuvânt semnificativ în dezvoltarea şi obţinerea performanţei în mediul de afaceri constănţean: Daniela Busuioc, Pena Antoniewicz, Tudor Baltă, Bogdan Huţucă şi Ionel Ştefan.
În domeniul „Învăţământ, Cultură, Mass Media” au primit diplome directorul Colegiului “Mircea cel Bătrân”, Vasile Nicoară, şi jurnaliştii Ada Codău şi Valentin Coman, iar pentru „Sănătate Publică şi Sport” cei premiaţi au fost Raluca Vericeanu, pentru efortul depus în cadrul Euromedic, şi Pavel Peniu, preşedintele Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”.
La secţiunea „Responsabilitate Civică, ONG – uri”, ziaristul Dan Mihăescu a primit o diplomă pentru întreaga activitate a Clubului Nautic Român (CNR), asociaţie dedicată exclusiv sporturilor de apă şi iubitorilor acestora.
 
15 iunie 2013                              Departamentul de Comunicare al PNL Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii