Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL este preocupat doar de guvernarea României și de asigurarea stabilității

ro

30 Sep, 2013 14:04 810 Marime text
 Partidul Național Liberal are drept unică prioritate guvernarea României, pentru a răspunde așteptărilor oamenilor. Discuțiile care pun sub semnul întrebării actuala majoritate sunt ilegitime și induc electoratului o imagine falsă despre miniștrii actuali.
Cea mai importantă preocupare a PNL este cum răspunde speranțelor și așteptărilor românilor prin actul de guvernare. Disputele politice și discuțiile colaterale, așa cum este și subiectul candidatului la Președinție, sunt chestiuni care nu fac decât să introducă în spațiul public teme false, care ne îndepărtează de la ceea ce este esențial – buna guvernare pentru cetățeni.
              Responsabilitatea noastră este să legiferăm și să impunem politici guvernamentale, pentru că avem o majoritate fără precedent în istoria României în Parlament, legitimată direct prin votul oamenilor. Din această perspectivă, nevoia menținerii acestei majorități de 70% este direct proporțională cu necesitatea ca USL să-și continue îndeplinirea angajamentelor electorale.
              Majoritatea de 70% rezultată direct din votul românilor nu poate fi înlocuită cu o majoritate de conjunctură fără să reprezinte o trădare a electoratului. De aceea, liderii politici și analiștii care lansează public teorii despre cum ar putea funcţiona aritmetica parlamentară dacă se rupe USL introduc teme nelegitime.
              PNL a fost angajat la guvernare, împreună cu PSD, de cetăţenii români. Mai mult, USL şi majoritatea actuală sunt absolut necesare României în plan internaţional, pentru că una este să ai un dialog cu un interlocutor politic, economic în numele unei majorităţi de o asemenea soliditate şi de o asemenea stabilitate şi alta este să discuți cu reprezentanții unei majorități instabile și ilegitime.
              În acest moment, Guvernul este stabil și majoritatea asigură susținere coerentă și unitară. Faptul că pe un proiect, Roșia Montană, liberalii au o poziție foarte clară și PSD-ul încă nu a exprimat un punct de vedere comun nu este un semn de instabilitate guvernamentală, nici de criză a majorității.
              Stabilitatea guvernamentală se afirmă și este evidentă din datele din ultima perioadă, care demonstrează că acțiunea și strategia Executivului, solidară, se concretizează în faptul că România începe o fază pozitivă a ciclului economic și reintră pe creștere.
 
 
 30.09.2013                           Departamentul de Comunicare al PNL Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii