Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mișcarea Populară, episod jenant în cariera politică a lui Traian Băsescu

ro

27 Mar, 2013 19:58 664 Marime text
Filiala Constanța a Partidului Național Liberal consideră că înființarea Mișcării Populare nu reprezintă altceva decât un nou episod jenant în cariera politică a lui Traian Băsescu. Faptul că niște consilieri prezidențiali în funcție înființează mișcări politice este fără precedent în istoria politică a României.
Traian Băsescu ignoră din nou prevederile Constituției referitoare la echidistanța pe care ar trebui să o aibă președintele României față de  partidele politice. Apariția Mișcării Populare a fost un fapt previzibil încă din momentul în care partizanii Elenei Udrea și ai lui Traian Băsescu au început să agite subiectul fraudării alegerilor pentru conducerea PDL. Acest lucru demonstrează că Elena Udrea se aștepta să piardă și pregătea terenul pentru apariția unei noi construcții politice.
Suntem convinși că, indiferent dacă Mișcarea Populară va deveni partid politic, ea nu va fi un adversar pentru nimeni și nu va reprezenta o forță în peisajul politic românesc. Acest proiect nu are nicio legătură cu dreapta, așa cum nu a avut legătură cu dreapta nici guvernarea PDL, patronată de Traian Băsescu, care încearcă astăzi să reinventeze dreapta cu oameni de stânga. Este ridicol ca portavocea autointitulatei Mișcări Populare de dreapta să fie Cristian Diaconescu cel care, în anul 2011, lansa Platforma de Stânga, făcând atunci elogiul stângii progresiste.
Reamintim faptul că Partidul Național Liberal este astăzi cel mai mare partid de dreapta din România și reafirmă ca obiectiv strategic pe termen lung reconstrucția dreptei autentice bazată pe valori și nu derivată din conjuncturi și contrazisă de acțiunea politică.


26 martie 2013                           Departamentul de Comunicare al PNL Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii