Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începerea noului an școlar, sub semnul nepăsării și incompetenței Guvernului - 15 septembrie 2014

ro

15 Sep, 2014 16:11 1131 Marime text
Filiala Constanța a Partidului Național Liberal consideră că, dincolo de problemele legate de începutul noului an școlar, în domeniul educației sunt o serie de probleme care se adâncesc inclusiv din cauza modificărilor legislative făcute de Guvernul Ponta.

Pentru prima dată în istoria recentă a României, copiii din mai multe clase, în special clasele I și a II-a, sunt lipsiți de manuale tipărite. Numai o parte dintre școli beneficiază de internet astfel încât, nu este de mirare că nici manualele electronice nu sunt gata. Proiectul ghiozdanului electronic a înghețat cu desăvârșire, putându-se consemna faptul că, în ciuda asigurărilor repetate date de ultimii miniștrii ai învățământului, niciun copil nu a primit promisa tabletă, cu ajutorul căreia ar putea să-și acceseze întregul program școlar.

Cele câteva zeci de microbuze oferite, propagandistic și electoral, unor școli, nu pot fi utilizate din lipsă de combustibil și de șoferi necuprinși de schema de salariați ai unităților. Sunt alarmant de multe școli ale căror lucrări nu au fost finalizate, prezentându-se la data începerii anului școlar ca niște veritabile șantiere. Sute de școli nu au apă și nu au toalete.

Astfel, Guvernul Ponta condamnă jumătate din generaţia de tineri 2014 la sărăcie, şomaj şi mizerie. Dacă adunăm numărul elevilor picaţi în prima şi a doua sesiune a examenelor de Bacalaureat din anul acesta, cifra este catastrofală: peste 100.000 de tineri.

Culmea tupeului pontist este că oficialii dau vina pe Parlament, în sensul că a întârziat cu votarea proiectului de lege al achizițiilor publice. Și, asta în timp ce majoritatea parlamentară aparține socialiștilor. Însă programa şcolară a fost schimbată încă din iunie 2012. Se invocă și apariţia contestaţiilor în procedura de licitație. Însă licitația a fost demarată târziu, abia în aprilie 2014, deci după doi ani de zile. Adevărul este că au întârziat fără nicio scuză demararea procedurilor de licitație după finalizarea schimbării programei şcolare.

De aceea, Alianța Creștin-Liberală atrage atenția asupra faptului că inexistența manualelor tipărite și a manualelor electronice este consecința faptului că grupul de afaceri clientelare PSD-ului, care acționează în proximitatea Ministerului Educației, în complicitate cu înalți funcționari ai acestei instituții, se războiesc între ei pentru a accesa uriașe fonduri din bani publici, pe calea unor licitații trucate și apoi, contestate. Corupția endemică este motivul real al inexistenței manualelor tipărite și electronice.

ACL va depune marți la Camera Deputaților o moțiune simplă cu titlul „PSD amanetează educația pentru a achiziționa voturi”, centrată în principal pe modificările introduse prin Ordonanța de Urgență 49/2014.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii