Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eficientizarea aparatului administrativ este necesară și prioritară

ro

27 Jun, 2013 20:49 865 Marime text
Uniunea Social Liberală s-a angajat încă de la preluarea puterii să eficientizeze aparatul administrativ. Ieri, în ședința de Guvern, s-a făcut un prim pas în acest sens prin aprobarea proiectului de ordonanță de urgență.
Aproape 60.000 de posturi vacante din administraţie vor fi desfiinţate, printre cele exceptate fiind locurile din sănătate şi educaţie. Menționăm că aceste posturi sunt fie neocupate, fie nebugetate, păstrate în general în diverse structuri pe acel principiu unu la şapte şi pentru păstrare a funcţiilor de conducere care aveau nevoie să aibă în spate un număr de posturi, chiar şi vacante. Guvernul va reduce astfel numărul angajaţilor din ministere cu 4% şi numărul funcţiilor de conducere cu 12%.
Ordonanţa stabileşte că posturile astfel vacantate vor putea fi ocupate ulterior, cu respectarea principiului un post vacantat - un post ocupat, diferit de sistemul actual care impune o singură angajare la şapte posturi vacantate.
Sănătatea și educație, care se confruntă cu deficit de personal, sunt domeniile prioritare în care vor fi făcute angajări. PNL consideră că aceste două branșe au nevoie de o reformare drastică și cât mai rapidă și că niciun stat european nu trebuie să neglijeze acest aspect.
De asemenea, Guvernul estimează deja că vor putea fi angajaţi 1.066 salariaţi la nivelul administraţiei publice locale, în situația în care multe primării au ajuns să mai aibă doar doi sau trei angajaţi, inclusiv primarul şi viceprimarul.
Prin reorganizarea aparatului administrativ Executivul estimează o economie la bugetul de stat de 45 milioane lei în acest an şi 108 milioane lei în fiecare dintre următorii patru ani.
 
 
27.06.2013 Departamentul de Comunicare al PNL            Constanța          
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii