Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Economia a crescut cu 1,6% în trimestrul trei, peste aşteptări analiștilor

ro

14 Nov, 2013 16:28 720 Marime text
Partidul Național Liberal este de părere că România continuă trendul ascendent în domeniul economic, lucru care demonstrează faptul că țara noastră se află pe drumul cel bun în acest sector. Măsurile liberale adoptate de miniștrii Guvernului Uniunii Social Liberale au scos țara din criza economică anterioară, repoziționând-o pe un făgaș firesc.

În acest sens, conform datelor prezentate de Institutul Național de Statistică, în trimestrul III din acest an, economia României a crescut cu 1,6% față de trimestrul II. Această evoluție a PIB-ului a depășit așteptările analiștilor economici și a restabilit încrederea românilor în reprezentanții liberali. De asemenea, față de aceeași perioadă a anului trecut s-a înregistrat o creștere cu 4,1%.
Totodată, în primele nouă luni din 2013, PIB a crescut, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2012 din timpul guvernării PDL, cu 2,7%, atât pe serie brută cât și pe serie ajustată sezonier.

Datele prezentate de INS sunt favorabile pentru economia României și confirmă estimările instituțiilor internaționale. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a estimat pentru 2013 o creștere a PIB-ului României de 2,2% și de 2,4% anul viitor. Reprezentanții FMI prognozează, de asemenea, o creștere reală a PIB de 2,2%". PNL crede că prin intermediul măsurilor economice propuse România poate să atingă aceste cifre preconizate de instituțiile externe menționate.
               
14.11.2013 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța                    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii