Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Gheorghe Dragomir - „Guvernul plănuiește dezastre ecologice, prezentate drept mari succese"

ro

03 Apr, 2012 19:26 1112 Marime text

Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a criticat, prin declarația politică depusă în această săptămână la Camera Deputaților, decizia Guvernului de a permite exploatarea gazelor de șist de pe teritoriul țării, în special din zona Dobrogei. „Potrivit acordului încheiat în condiții secrete și valabile imediat între Guvernul României și compania americană Chevron, perimetrele Vama Veche, Adamclisi și Costinești urmează a fi exploatate cât de curând. Exploatarea acestor gaze prin metoda fracturării hidraulice a fost interzisă în mai multe ţări civilizate ale lumii, chiar și vecinii bulgari renunțând la acest lucru ca urmare a protestelor din mai multe orașe ale țării", susține deputatul Gheorghe Dragomir.

În opinia parlamentarului liberal, decizia guvernanților va duce la scăderea turiștilor pe litoral. „În curând, litoralul românesc, și așa concurat serios de cel din Bulgaria, îi va atrage pe turiști nu cu plaje curate, nu cu pachete turistice ieftine și de calitate așa cum ne dorim în fiecare an, ci cu turbine și sonde, utilaje care vor transforma zona Dobrogei într-un imens șantier!", afirmă liderul PNL Constanța.

Deputatul Gheorghe Dragomir amintește în declarația sa politică și despre protestul organizat la sfârșitul săptămânii trecute în comuna Limanu, acțiune în urma căreia grupul petrolier american a decis sistarea activităților de exploatare a gazelor de șist pe parcursul acestui an.

Nu în ultimul rând, parlamentarul constănțean subliniază faptul că „dacă în anii '70, Ceaușescu a încercat să distrugă litoralul, prin transformarea lui în zonă industrială, iată că ctitorii epocii portocalii plănuiesc din nou, de data asta în laboratoarele de la Cotroceni, dezastre ecologice pe care le prezintă drept mari succese!".

03 aprilie 2012 Departamentul de Comunicare PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii