Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarația de presă a deputatul Gheorghe Dragomir

ro

19 Jun, 2015 17:39 1118 Marime text
Copreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, comentează, în declarația politică susținută, în această săptămână, în plenul Camerei Deputaților, decizia premierului Victor Ponta de a se opera la genunchi în Turcia. „Exact în ziua în care era așteptat la audieri la DNA, premierul Victor Ponta a plecat să se opereze la genunchiul stâng în Turcia, deși ortopezii afirmă că operația era una ușoară, neobligatorie și uzuală și în România”, afirmă deputatul Gheorghe Dragomir.
Deputatul liberal Gheorghe Dragomir susține că „decizia de a se opera în străinătate, și nu într-un spital românesc, arată că șeful Executivului este conștient de subfinanțarea sistemului de sănătate autohton. Iar încrederea în personalul nostru medical este zero. Astfel spus, în cei trei ani de când se află la guvernare, PSD nu a făcut nimic pentru a remedia condițiile din sistemul sanitar și a-i stimula pe medici să rămână să profeseze în țară. Anual se fac reforme, se implementează câte un program, iar rezultatul este același: spitalele nu au medicamente, nici aparatură performantă, iar medicii părăsesc România pentru a profesa în străinătate din cauza salariilor derizorii”.
De asemenea, parlamentarul PNL de Constanța îl îndeamnă pe premierul Victor Ponta să găsească soluții pentru remedierea problemelor din sistemul de sănătate românesc: „în urmă cu mai mulți ani, un eveniment rutier mi-a cauzat o serie de probleme de sănătate, situație în care m-am lăsat pe mâna medicilor români. Ca cetățean al acestei țări, am avut și am încredere în profesionalismul, experiența și dăruirea cu care își exercită meseria această categorie profesională. Dacă dumneavoastră, domnule prim-ministru Ponta, vă este teamă că munca medicilor din țara noastră este afectată în vreun fel de lipsa investițiilor din spitale și de salariile mizere, faceți ceva în acest sens! Găsiți metode pentru îmbunătățirea condițiilor din spitale! Oferiți salarii decente medicilor noștri!”
Nu în ultimul rând, copreședintele PNL Constanța îi reamintește premierului României că „în timp ce dumneavoastră alegeți să efectuați o intervenție chirurgicală banală în străinătate, doar pentru că acolo aveți parte de liniște și odihnă, în România mii de persoane mor în fiecare an în urma bolilor de inimă, a atacurilor cerebrale, hipertensiunii sau a bolilor de plămâni sau ficat din lipsă de tratament. Și asta în condițiile în care cheltuielile lunare ale Guvernului României pentru sănătate sunt de aproximativ 27 de Euro/locuitor, comparativ cu cele ale Guvernului Germaniei, care alocă peste 230 de Euro lunar pentru fiecare locuitor!”
În ceea ce privește planificarea intervenției chirurgicale exact în ziua în care Victor Ponta era așteptat la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție, deputatul Gheorghe Dragomir consideră că „ne arată cât de mult preț pune premierul României pe demersurile Justiției”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii