Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat PNL Constanta - 12 Mar, 2013

ro

12 Mar, 2013 18:48 887 Marime text
Filiala Constanța a Partidului Național Liberal consideră că Traian Băsescu nu mai este un președinte legitim al acestei țări, fapt demonstrat în vara anului trecut când 7,4 milioane de români au votat pentru demiterea sa. Traian Băsescu este doar rămas în funcție printr-o decizie administrativă, în ciuda voinței cetățenilor exprimată la urne.
Acesta este motivul pentru care parlamentarii liberali nu au fost prezenți la discursul pe care Traian Băsescu l-a susținut astăzi în plenul Parlamentului. Este un gest politic pe care Partidul Național Liberal și-l asumă, deși relațiile instituționale cu președintele Băsescu vor fi menținute în spiritul legii și al Constituției.
Una este o relație instituțională corectă, menită a evita o criză politică și alta este să-l legitimăm prin prezența noastră pe Traian Băsescu. Nu putem pune între paranteze referendumul din iulie, prefăcându-ne că nu s-a întâmplat nimic.
Traian Băsescu a adresat un mesaj legat de politica externă a României, un domeniu în care acesta, din postura de președinte ilegitim, este descalificat.
În ceea ce privește obligațiile sale legate de politica externă a României, președintele actual ne-a demonstrat cum apără el interesele țării în episodul Schengen. În loc să facă toate eforturile pentru a maximiza șansele României de aderare la spațiul Schengen sau să contribuie la realizarea unei imagini cât mai favorabile a României în acest context, Traian Băsescu a fost cel mai mare adversar al României. Traian Băsescu n-a făcut decât să transforme subiectul într-unul de polemică politică internă, să caute vinovați imaginari pentru un eșec aproape dorit și să mai ofere mici pretexte pentru cei care doreau amânarea aderării României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii