Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă PNL Negocierile politice pentru unificarea dreptei s-au încheiat - 18.07.2014

ro

18 Jul, 2014 14:36 1272 Marime text
Negocierile politice pentru unificarea dreptei s-au încheiat, unificarea dreptei și negocierile pentru fuziune reprezintând un demers înțelept al PNL și PDL, care a prevalat oricărei sensibilități și atitudini corozive.
Proiectul de Statut al noului partid rezultat în urma fuziunii dintre PNL și PDL va fi transmis spre informare tuturor filialelor PNL, urmând ca definirea și votul pe acest statut să fie dat succesiv în Delegația Permanentă a PNL și Congres.
În statut, noua formațiune este definită ca un partid de centru-dreapta, membru al PPE, în care se regăsesc ideologiile majore ale spectrului politic de centru-dreapta –  liberalism, conservatorism, creștin-democrație. Diversitatea ideologică este subliniată și de modalitatea de alegere a conducerii, care se va desfășura în 2017 pe bază de moțiuni programatice. Partidul fuzionat își asumă istoria și tradiția și devine continuatorul ambelor partide. Totodată, acesta își asumă valori fundamentale precum libertatea, drepturile omului, pluralismul politic, statul de drept, valori naționale, libertatea presei sau participarea deplină a României în structurile euro-atlantice
La nivel național partidul va fi organizat pe patru niveluri: Convenția Națională, Consiliul Național, Colegiul Director Național și Biroul Politic Național. Aleșii locali ai partidului sunt organizați în Liga Aleșilor Local, iar membrii care au împlinit 65 de ani și care s-au remarcat printr-o activitate politică deosebită formează Senatul partidului.
Unificarea dreptei și negocierile pentru fuziune reprezintă un demers înțelept al PNL și PDL, care a prevalat oricărei sensibilități și atitudini corozive.
Numele construcției politice rezultate în urma fuziunii este PNL, urmând ca săgeata să fie păstrată ca siglă. De asemenea, sediul central al partidului va fi în Aleea Modrogan. Păstrarea numelui PNL reprezintă un câștig comun pentru cele două partide care au fuzionat.
18 iulie 2014                           Departamentul de Comunicare al PNL Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii