Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sunt năuciți de propria lor minciuna. Se încurcă. Se mint reciproc

ro

06 Feb, 2014 14:18 1343 Marime text
Liderii regionali ai PSD și PNL stau ca niște fulare atârnate de gâtul mitomanului Ponta.  Sunt năuciți de propria lor minciună. Se încurcă. Se mint reciproc. Ponta zice că s-au consultat. Johannis și ceilalți din USL spun că nici vorbă. Proiectul reeșalonării creditelor este anunțat politicianist, fără nicio analiză de fundamentare, fără nicio brumă de consultare, fără a fi supus dezbaterii publice, așa cum obligă legea. Dar data anunțată pentru intrarea în vigoare e 1 aprilie.

Ce vrea să facă de fapt Ponta? Să cumpere cele mai ieftine voturi cu promisiuni aiuritoare. Între timp blochează votul românilor din străinătate cu măsuri birocratice costisitoare. 

Ce face în realitate Ponta? Invita românii să nu-și mai plătească ratele - reflexul unei societăți normale -, ci să consume, că le va plăti Ponta. La fel cum le-a spus kazahilor să nu-și mai plătească datoria de la Rompetrol de jumătate de miliard de dolari. Plătim noi, românii.

Pe ce anume se bazează USL când amână plăți și promite apoi credit fiscal? Minciuna bancară a creditului cu buletinul este perpetuată astăzi la nivel guvernamental de Ponta, Chițoiu și Voinea. Care este logica jocului economic? Eșec în linie. Viitorul garantat de USL fără soluții. Minciuni. Taxe și impozite în continuare. 35 de taxe noi și impozite majorate. Peste 71 de mii noi șomeri în ultimul an. 81 de firme intrate zilnic, în medie, în insolvență. Mult mai mult decât în plină criză economică. 
Rămânem cu o garanție de la 1 aprilie: acciza de 7 eurocenți la litrul de carburant plătită de toți românii. Promisiunile de a reduce CAS cu 5 puncte procentuale și TVA la 19% sunt amânate de doi ani de USL. Asta ar trebui făcut în România după un calendar anunțat clar pe mai mulți ani pentru a crea locuri de muncă și pentru a reporni consumul. Consum și taxe fără locuri de muncă înseamnă faliment economic. 
 
 
Andreea PAUL
 
Prim-Vicepreședinte al PDL,
Deputat de Țara Oașului, Satu Mare
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii