Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Deputatul PMP Florin GHEORGHE a depus patru iniţiative legislative”

ro

07 Feb, 2014 11:41 1450 Marime text
Deputatul PMP Florin GHEORGHE a depus vineri, 7 februarie 2014, patru iniţiative legislative pe care le-a elaborat în timpul vacanţei parlamentare: „Am încercat, prin activitatea mea parlamentară, să elimin o parte dintre disfuncţionalităţile legislative care, din nefericire, sunt încă prezente în legislaţia în vigoare şi care servesc unor interese personale sau de grup şi nu servesc intereselor românilor. Am decis să înaintez spre dezbatere Parlamentului României 4 iniţiative legislative de care societate românească are nevoie:

- o iniţiativă să referă la înlăturarea neclarităţilor din Legea Educaţiei Naţionale privind organizarea programului „Şcoală după şcoală”, pentru a înlătura presiunea financiară la care sunt supuşi unii părinţi, de a-şi duce copiii la programe after school organizate în spaţii improvizate, de personalul didactic/nedidactic al şcolilor sau de autorităţile locale;

- o iniţiativă modifică unele prevederi din OUG nr. 34/2006 privind achiziţiile publice, prin care firmele vor trebui să-şi dovedească propria capacitate de a onora contractele câştigate, defalcat, pentru fiecare contract în parte. Nu mai dorim ca o firmă cu 5 angajaţi să câştige 40 de contracte, deşi ea nu poate onora mai mult de unul!

- o altă iniţiativă se referă la sumele cuvenite participanţilor la fondurile de pensii administrate privat, Pilonul II, care trebuie să fie cel puţin egale cu valoarea lor reală din momentul contribuţiei. Ştim cu toţii cât de periculoasă este inflaţia pentru sumele strânse de români în fondul de pensii administrat privat.

- o iniţiativă corectează nedreptatea pe care USL a făcut-o în vara anului trecut, modificând într-un mod absurd sau, poate, interesat Legea privind asigurarea obligatorie a locuinţei, prin care cei cetăţenii care deţin o poliţă facultativă de asigurare a locuinţei trebuie să încheie şi o poliţă obligatorie. Vrem să corectăm această prevedere absurdă!
Deputatul PMP Florin GHEORGHE a mai anunţat că are în lucru şi alte iniţiative, însă, înainte de a le înainta Parlamentului, doreşte să se consulte cu reprezentanţii societăţii civile şi, pe cât posibil, cu actorii afectaţi de viitoarele iniţiative.
 
Biroul de presă al deputatului
Florin GHEORGHE
Partidul Mişcarea Populară
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii