Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Christian Gigi Chiru „Sunt încântat că societatea civilă nu a amuţit în Constanţa”

ro

13 Sep, 2013 12:50 1396 Marime text
ORGANIZATIA JUDETEANA CONSTANTA

Vineri, 13 Septembrie, 2013

Declarație de presă

Senatorul Christian Gigi Chiru a făcut următoarea declaraţie de presă referitoare la protestele din ultima perioadă:
„Sunt încântat că societatea civilă nu a amuţit în Constanţa. Este de laudat faptul ca la Constanta s-a auzit protestul împotriva proiectului Roşia Montană, a exploatării gazelor de şist şi a bombei toxice plutitoare, nava Flaminia. Vocea constănţeanului se aude în continuare, chiar dacă anumiţi indivizi fără scrupule încearcă să o estompeze. Dragii mei constănţeni, care aţi ales ca ultimă soluţie protestul în stradă, vă asigur că sunt alături de voi şi că vă susţin demersurile şi scandările. România nu este de vânzare, iar Constanţa nu ar trebui tranformată în groapa de gunoi a Europei. Trădătorii şi mincinoşii trebuie să plătească, iar sănătatea românilor şi mediul înconjurator trebuie protejate cu orice preţ.
Mi-aş fi dorit să fiu alături de voi, însă am ales să vă susţin prin activitatea parlamentară, pentru a combate proiectele nocive pentru Constanţa şi pentru România. Vocea clară a societăţii civile nu trebuie bruiată de politic, iar prezenţa mea printre voi ar fi fost un prilej de interpretări. Atunci când vine vorba despre ţară, despre viitor şi despre oameni, purtătorul de steag trebuie să fie românul, cetăţeanul. Vocea societăţii civile intăreşte democraţia şi aduce schimbare. M-aş bucura să aud vocea constanţenilor reclamând umilirea pe care o suportă p'rinţii noştri care stau la cozile sărăciei, pentru mai mult spaţiu verde, pentru gigacalorie mai ieftină, pentru locuri de muncă, pentru repararea Cazinoului, pentru transformarea Constanţei într-un oraş cu perspectivă europeană, cu o viaţă liniştită şi prosperă. Tăcerea constănţenilor le permite lui Mazăre şi Constantinescu să transforme Constanţa întro zona falimentară, supusă sărăciei.
Am depus deja mai multe documente la Senat referitoare la problema gazelor de şist şi a navei Flaminia şi am făcut demersuri pentru a afla de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa informaţii oficiale despre explorarea şi exploatarea gazelor de şist. Dragi constănţeni, pentru a vă susţine demersul, vă pun la dispoziţie orice documente deţin în acest sens, pentru a vă ajuta să vă duceţi mai departe campania împotriva otrăvirii României, iar eu vă voi duce mesajul în Parlament!
«Noi nu ne vindem ţara!» şi «Pe aici nu se trece!» spuneau înaintaşii noştri, si nu trebuie să permitem să fim pătraşi la otrăvirea României şi la transformarea Constanţei într-o plantaţie de bombe toxice! Urez tuturor protestatarilor succes! Ţineţi steagul sus, victoria depinde de voi!”

Biroul de presă
PDL Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii