Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taxa pe fast-food si pe bere - noua gaselnita a Guvernului Ponta

ro

18 May, 2012 18:08 504 Marime text

Guvernul USL condus de Victor Ponta a a uitat de toate promisiunile populiste facute inainte de a ajunge la putere, si a inceput sa inventeze taxe si impozite imposibil de aplicat.

Astfel, prin gura ministrului sanatatii, Vasile Cepoi, usl-istii vor sa instituie taxa pe fast-food si pe bere. Romania, alaturi de Taiwan, ar fi singurele tari din lume care ar avea o astfel de taxa. Celelalte tari europene au instituit o taxa pe grasimi si alimente nesanatoase, pe baza unor studii stiintifice bine documentate.

"Guvernul USL canta ca manelistii, dupa ureche. Vor sa puna taxa pe bere, dar uita ca berea este deja accizata, iar in multe tari europene este considerata ca fiind aliment. Desi au promis ca reduc TVA la alimente, USL-istii pun taxe in plus pe care le vor plati romanii" a precizat Florin Gheorghe, candidat la functia de presedinte al Consiliului Judetean Constanta

Patronatele au atentionat deja însă că introducerea taxei pe fast food ar putea duce la creşterea preţului alimentelor în medie cu peste 20 la sută, dar şi la disponibilizarea a 36.000 de salariaţi, respectiv 20 la sută din personalul din industria alimentară.

Biroul de comunicare al candidatului Florin Gheorghe

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii