Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea Preşedintelui Senatului României, Crin Antonescu, cu Excelența Sa dr. Heinz Fischer, Preşedintele federal al Republicii Austria

ro

25 Feb, 2014 20:12 1011 Marime text
Președintele Senatului României, domnul Crin Antonescu, a avut marți, 25 februarie a.c., la Viena, o întrevedere cu Excelența Sa dr. Heinz Fischer, Preşedintele federal al Republicii Austria, în cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde în această perioadă la Viena.

Discuțiile au vizat în principal stadiul și perspectivele cooperării bilaterale româno-austriece, menținerea predictibilității și stabilității în economia românească, fapt ce favorizează dezvoltarea investițiilor, precum și teme aflate pe agenda europeană și internațională, asupra cărora România și Austria au poziții similare: Strategia Dunării, continuarea politicii deschise de extindere a Uniunii Europene față de țările din Balcanii de Vest, perspectivele politice și economice la nivelul Uniunii Europene.

De asemenea, Președintele Senatului, domnul Crin Antonescu, a subliniat faptul că în eventualitatea formării unei alte majorități parlamentare în România nu vor fi consecințe negative asupra investitorilor străini și a menționat că autorităţile politice române vor acorda aceeași importanță colaborării economice şi investiţiilor austriece. România va avea în continuare un guvern, iar pozițiile partidelor parlamentare în ceea ce privește agenda externă și politicile economice nu se vor schimba, urmând direcțiile stabilite în planul de guvernare.
”Doar în interiorul Uniunii Europene putem găsi cele mai bune soluții”, a arătat președintele Crin Antonescu, adăugând că pentru români, Uniunea Europeană este soluția pe care au așteptat-o decenii la rând.
 
Președintele Austriei a salutat creșterea economică înregistrată de România în anul 2013, menționând faptul că soluționarea problemelor economice poate conduce la rezolvarea altor probleme importante.
Domnul Președinte Heinz Fischer a dat detalii în legătură cu prevederile constituționale din Austria referitoare la prerogativele președintelui federal și ale primului ministru, menționând faptul că s-a dezvoltat tradiția de a nu fi folosită întreaga putere conferită prin lege, în favoarea practicilor democratice.
Un alt subiect de interes a fost situația politică și economică din Ucraina, cei doi oficiali exprimând poziții similare în sensul menținerii integrității teritoriale, acordării unui sprijin economic din partea Uniunii Europene și organizării de alegeri libere și corecte.
 
Notă:
Președintele Senatului României, domnul Crin Antonescu, efectuează în perioada 24-25 februarie o vizită oficială în Republica Austria, la invitaţia domnului Michael Lampel, președintele Consiliului Federal austriac.
La vizita oficială participă și domnul senator Vasile Nistor, vicepreședinte al Senatului, președintele Grupului parlamentar de prietenie România-Austria, și domnul Dan Mihalache, secretarul general al Senatului.
 
Direcția de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii