Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florin GHEORGHE l-a interpelat pe noul ministru al educaţiei pe marginea investiţiilor în infrastructura şcolară din Municipiul Constanţa

ro

15 Dec, 2015 17:28 1701 Marime text
Deputatul UNPR Florin GHEORGHE a adresat astăzi o interpelare Ministrului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, domnul Adrian Curaj, în legătură cu planurile ministerului privind investiţiile care se vor realiza în Municipiul Constanţa:

 
„Am decis să-i transmit domnului ministru Adrian Curaj o interpelare pe tema investiţiilor în construirea de grădiniţe şi modernizarea de şcoli în Municipiul Constanţa. I-am adus la cunoştinţă domnului ministru că în Municipiul Constanţa avem şcoli, însă majoritatea necesită reabilitări de urgenţă! Pereţii scorojiţi, toaletele insalubre, băncile vechi şi rupte nu fac decât să-i sperie pe elevi şi să-i îndepărteze de şcoală. Mai mult, extrem de arzător pentru micuţii din oraşul nostru este numărul insuficient de locuri în grădiniţe, ceea ce justifică investiţii urgente în lucrări de construire pentru cel puţin o nouă grădiniţă în anul 2016. Cred că nu trebuie să mai spun cât de importantă este o grădiniţă cu program prelungit, nu numai pentru micuţi, dar, mai ales, pentru părinţii care trebuie să meargă şi la slujbe. Nu toţi părinţii sunt înstăriţi să-şi permită bone sau să plătească locuri în grădiniţe private, aşa că, o nouă grădiniţă de stat ar fi mană cerească pentru multe familii din Municipiul Constanţa.”

Deputatul Florin GHEORGHE crede că investiţiile din educaţie sunt cele mai bune investiţii pe care le poate face un guvern sau o administraţie locală: „Când guvernele şi administraţiile locale vor înţelege că nu există o investiţie mai bună, mai utilă pentru societate decât cea în educaţia copiilor, atunci ţara mea ar şanse reale în viitor. Să te opreşti cu atenţia acordată educaţiei la data de 15 septembrie, la deschiderea anului şcolar, nu este suficient! Atunci toată lumea se îmbulzeşte şi cântă viitorul educaţiei, însă, a doua zi, educaţia nu mai este o prioritate. Personal am votat şi am apreciat favorabil noile împrumuturi internaţionale care s-au contractat pentru investiţii în educaţie. Am votat, de asemenea, suplimentarea bugetului Ministerului Educaţiei nu numai pentru majorările salariale ale dascălilor, dar şi pentru că s-a promis că se vor face investiţii în infrastructura şcolară şi preşcolară. Vreau să cred că banii vor ajunge în investiţii şi vor fi prioritizate în funcţie de nevoile urgente ale copiilor şi nu cum s-a întâmplat în trecut, când s-au făcut investiţii în localităţi unde nu mai sunt copii. Municipiul Constanţa întruneşte toate condiţiile pentru a se afla în fruntea obiectivele prioritare, mai ales în privinţa construcţiei de grădiniţe noi. Da! Toţi copiii trebuie să meargă la grădiniţă şi toţi copiii trebuie să meargă la şcoală!”a mai adăugat Florin GHEORGHE, deputat UNPR.
 
Biroul de presă al deputatului
Florin GHEORGHE
Deputat UNPR
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii