Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Depun astăzi o plângere penală împotriva numitului Vona Gabor

ro

12 Aug, 2013 14:10 984 Marime text
Am luat act de observațiile MAE referitoare la imposibilitatea de a-l declara pe Vona Gabor persona non grata, în ciuda faptului că acesta nu a acționat pe teritoriul României ca persoană privată, ci uzând de funcția sa publică din Ungaria și de calitatea sa oficială de președinte al partidului Jobbik.
Consider în continuare că prezența lui Vona Gabor pe teritoriul României trebuie interzisă pentru acte deosebit de grave îndreptate împotriva statului român. Din acest motiv, depun astăzi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București o plângere penală împotriva cetățeanului maghiar Vona Gabor pentru săvârșirea de activităţi de natură să pună în pericol siguranţa naţională și ordinea publică.
Dacă nu are calitate oficială și diplomatică, mă îndrept împotriva lui Vona Gabor în calitatea lui de cetățean străin inamic al statului român și voi folosi procedura legală utilizată pentru expulzarea din România a persoanelor suspecte de terorism.
În plângerea penală invoc art.83 din OUG 194/2002 și luarea măsurii administrative de autoritate prin care numitul Vona Gabor să fie declarat indezirabil ca cetățean străin care a desfăşurat activităţi de natură să pună în pericol siguranţa naţională sau ordinea publică. Faptele și declarațiile numitului Vona Gabor reprezintă obiectul material al art. 83 din OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România.
În lipsa autosesizării autorităților în drept, plângerea penală depusă de mine intenționează să aibă ca efect constatarea acțiunilor și declarațiilor numitului Vona Gabor ca fiind în măsură să pună în pericol siguranța națională sau ordinea publică, mai ales în ceea ce privește incitarea la un conflict între Ungaria și România pe tema minorității maghiare din Transilvania.
Solicit așadar în mod oficial, în scris, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, demararea procedurilor pentru aplicarea măsurii administrative de autoritate împotriva numitului Vona Gabor prin declararea sa ca indezirabil pentru perioada maximă de 15 ani, având în vedere caracterul repetat al activităților sale împotriva statului român, precum și utilizarea calității sale publice de președinte al partidului Jobbik din Ungaria în desfășurarea acțiunilor sale prin care pune în pericol siguranța națională.
 
Bogdan Diaconu
Deputat PSD
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii