Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Parlamentul României Participarea la a 61-a Sesiune anuală a Adunării Parlamentare NATO

ro

12 Oct, 2015 09:54 1360 Marime text
In perioada 10-11 octombrie 2015, senatorul Titus Corlăţean a participat la lucrările celei de-a 61-a Sesiuni anuale a Adunării Parlamentare a NATO (AP NATO) - Stavanger, Norvegia. Programul Sesiunii a cuprins reuniuni ale Comisiilor permanente ale Adunării,  reuniuni ale grupurilor politice, precum şi o şedinţă în plen.
In cadrul reuniunii Comisiei politice din ziua de 10 octombrie a.c., senatorul Titus Corlăţean a avut o intervenţie pe marginea raportului “Rusia şi securitatea euroatlantică” (raportor general: Ojars Eriks Kalnins, Letonia). Cu această ocazie, a subliniat importanţa proiectului scutului antirachetă - la care România are o contribuţie esenţială - pentru Alianţa Nord-Atlantică. Totodată, a menţionat consecvenţa atitudinii şi retoricii agresive a Federaţiei Ruse la adresa acestui proiect al Alianţei şi a statelor contributoare, inclusiv a României, dar a arătat că proiectul, care îşi păstrează actualitatea în condiţiile evoluţiilor internaţionale din Orientul Mijlociu, avansează conform calendarului agreat, facilităţile din România urmând să devină operaţionale înainte de sfârşitul acestui an.
Tot in legatură cu raportul mai sus amintit, senatorul Titus Corlăţean a apreciat includerea temei securitaţii energetice şi, în acest sens, a opinat că este necesar ca statele europene partenere NATO, supuse presiunilor din partea Rusiei in domeniul energetic (ex. Republica Moldova), să fie sprijinite în continuare. A exemplificat amintind proiectul gazoductului România/UE - Republica Moldova, inaugurat in 2014 şi care va fi extins în continuare în 2016-1017.
Raportul a fost adoptat de membrii Comisiei politice.
In marja sesiunii, senatorul Corlăţean a avut o serie de întâlniri cu raportorul general al Comisiei politice, Ojars Eriks Kalnins (Letonia), cu Michael Gapes, membru al delegaţiei britanice, precum şi cu alţi membri ai delegaţiilor participante la Sesiunea de la Stavanger.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii