Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Întrevederea domnului senator Ben-Oni Ardelean cu domnul Medjdoubi Benabdallah, președintele Grupului de prietenie Algeria-România

ro

05 Oct, 2016 12:28 1772 Marime text
Domnul senator Ben-Oni Ardelean, secretar al Comisiei pentru politică externă a Senatului a avut o întrevedere, marți, 4 octombrie a.c. cu domnul Medjdoubi Benabdallah, președintele Grupului de prietenie Algeria-România din Adunarea Populară Națională Algeriană.

La întrevedere a participat și domnul senator Titus Corlățean, membru al Comisiei și președintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru aderarea României la spațiul Schengen.

Din delegația algeră au făcut parte domnul deputat Medouar AbdelKrim, domnul deputat Bounefla Hacene și domnul Baloul Karim, membri ai Grupului.
Domnul senator Ardelean a subliniat importanța diplomației parlamentare în promovarea intereselor comune și concretizarea acțiunilor întreprinse în ultimii ani pentru dinamizarea cooperării economice și comerciale dintre cele două țări.

La rândul său, domnul senator Titus Corlățean și-a exprimat aprecierea pentru strategia și eforturile Algeriei, care a reușit să controleze fenomenul terorist pe plan intern, cât şi implicarea statului în cooperarea internaţională pentru combaterea terorismului.

La finalul întrevederii, delegaţia algeriană a solicitat părţii române un punct de vedere cu privire la modalitatea concretă de intensificare a relaţiilor economice dintre cele două ţări. În acest sens, domnul senator Titus Corlăţean a menţionat importanţa funcţionării Comisiei mixte economice,  iar cele două părţi s-au angajat să transmită un semnal guvernelor proprii.


Direcția de Presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii