Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Communicat de presă - Deputatul UNPR Florin GHEORGHE 19 septembrie 2014

ro

19 Sep, 2014 13:42 1484 Marime text
Deputatul UNPR Florin GHEORGHE propune expertizarea tehnică şi consolidarea de urgenţă a blocurilor de locuinţe cu risc seismic ridicat: „Constatăm cu toţii că activitatea seismică în zona Vrancea, dar şi în alte părţi ale ţării s-a intensificat puternic în ultimul an.

Din păcate, nu vedem şi o preocupare reală pe această temă de interes major pentru siguranţa românilor. Nu ştiu ce mai aşteaptă autorităţile locale, pentru că o expertiză serioasă a clădirilor nu se face peste noapte, iar consolidare acestora durează şi luni de zile.


De aceea, propun ca în cel mai scurt timp cu putinţă, dacă s-ar putea chiar până la sfârşitul acestui an, autorităţile locale să demareze expertizarea gratuită a blocurilor de locuinţe aflate într-un stadiu avansat de degradare. Mă refer în primul rând la acele blocuri sau case care se văd cu ochiul liber că stau să se prăbuşească peste oameni fără să mai fie nevoie de un seism. Cu ele trebuie să se înceapă procesul de expertizare. Ştiu foarte bine că autorităţile locale sunt strâmtorate de bugetele austere şi de venituri locale modeste, însă nu pot să accept că pentru panseluţe sau organizarea unor evenimente fără rost consiliile locale şi edilii găsesc imediat bani şi sponsori. Nu mai putem accepta ca pentru proiectele cu adevărat importante pentru cetăţeni să nu se găsească niciodată resurse. Săptămâna viitoare o să demarez o serie de consultări cu diferiţi factori decizionali şi cu mare parte dintre colegii mei din Parlament, pentru a vedea dacă acest demers se poate realiza pe cale legislativă şi dacă autorităţile locale pot fi sprijinite financiar, prin accesarea fondurilor europene nerambursabile pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic ridicat.  Şi la nivel central şi la nivel local trebuie să se renunţe la politica braţelor încrucişate în faţa problemelor reale ale românilor.”

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii